Ege Başkan eşleri Alaçatı’da

Başkan eşleri Alaçatı’da

28.10.2009 - 01:37 | Son Güncellenme:

İzmir’de, belediye başkanlarının eşleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Hanım öncülüğünde, Alaçatı Belediyesi’nin konuğu oldu, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın eşi Semra Dalgıç tarafından ağırlandı.

Başkan eşleri Alaçatı’da

Kadınlara, çocuklara ve çevreye yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Türkegül Kocaoğlu, şöyle dedi: “Bizler farkındalık yaratmak ve öncü olmak zorundayız. Halkın sorunlarına ne kadar hakim olursak, eşlerimize de o derece yardımımız dokunur.”

Haberin Devamı

Üretici kadınlar pazarı kuruluyor
Buca’da “Üretici Kadınlar Pazarı” kurulması için ilk adım atıldı, eğitim çalışmalarına yönelik anlaşma imzalandı. Bu amaçla belediye, Halk Eğitimi Merkezi ve Türk Anneler Derneği Şubesi arasında protokol yapıldı. Başkan Ercan Tatı, ev hanımlarının bilgi ve becerilerini artıracaklarını söyledi. Tatı, “Öğrendiklerini uygulayıp üretecekler. Yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunacaklar” dedi. Pazarın her cuma Şirinyer’de açılacağı belirtildi.

51 bin kişiden 40 binine uyarı
Karabağlar Belediyesi, gelirlerini artırmak için harekete geçti. Öncelik vergi kaçaklarına verildi. Emlak vergisi tahsilatının 7 milyondan 20 milyon TL’ye çıkarılması hedeflendi. Bu amaçla komisyon oluşturuldu, ilçedeki mükellefler tek tek incelendi. Toplam 51 bin mükelleften borcu olan ya da beyanda bulunmayan 40 bin kişiye ödeme emri gönderildi. Başkan Sıtkı Kürüm, 11 milyon 366 bin TL vergi alacakları olduğunu ifade etti. Kürüm, şunları söyledi: “Yılın ilk döneminde emlak vergisinden 7 milyon TL’nin üzerinde gelir elde edildi. Bu çalışmayla kasım döneminde 18-20 milyon TL daha hedefliyoruz. Mükelleflere ödeme emri gönderilmesiyle, tahsilat oranında yaklaşık yüzde 40’lık artış yaşandı. Hiç beyanname vermeyen, yanlış beyanda bulunan ya da vergisini ödemeyenler yüzünden ciddi vergi kaybımız vardı. Bu durum, vergisini ödeyenlere karşı da haksızlık yaratıyordu.”