Ege Başkan Soyer kendi rekorunu kırdı

Başkan Soyer kendi rekorunu kırdı

07.09.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in işgalden kurtuluşunun anısına bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu bir kez daha büyük heyecana sahne oldu.

Başkan Soyer kendi rekorunu kırdı

Önce yarışı başlatan ve ardından koşuya katılan Başkan Soyer 3110 numaralı formayla, 21 kilometrelik parkuru 2 saat 20 dakikada tamamladı. Başkan Soyer, bu yıl beş dakika farkla kendi rekorunu kırdı. Maratondan büyük keyif aldığını ifade eden Soyer, “Maratona katılım oldukça yüksekti. Koşanların keyfi yerindeydi. Çok memnunuz. Her yıl hem katılım hem koşanların hızı artıyor. Spor sadece zaman geçirilecek bir alan değil. Beden ve ruh sağlığı açısından son derece hayati öneme sahip” dedi.

Haberin Devamı

Ödüller dağıtıldı

Başkan Tunç Soyer, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ve Başkan Vekili Ali Aksu ile birlikte ödül törenine katıldı. Soyer, Yarı Maratonu tamamlayan otizmli Burak Muslu’ya kupa töreninde ödülünü verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay da engelli koşucu Burak Tetik’e ödülünü takdim etti. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli mücadeleye sahne olan Yarı Maratona İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ersan Odaman, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de katıldı.