Ege Bayraklı’nın gururu

Bayraklı’nın gururu

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

BAYSEM’in, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na katılan 126 öğrencisinden 122’si fakülte ve yüksekokulları tercih etme hakkı kazandı. Başkan Hasan Karabağ, “Eğitime verdiğimiz destek katlanarak sürecek” dedi.

Bayraklı’nın gururu

Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BAYSEM), öğrencileri başarısına başarı katıyor. ÖSYM tarafından bu yıl ilk defa uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılan 126 öğrenciden 122’si 180 üzerinde puan alarak fakülte ve yüksekokulları tercih etme hakkı kazandı. Bu kapsamda Arjen Hekimoğlu Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 457 puan aldı, 26 bin 608’inci oldu. Alan Yeterlilik Testi sayısal puan türünde Cem İpek 451 puanla 23 bin 394’üncü, sözel puan türünde Hüseyin Tekin 412 puanla 5 bin 88’inci olmayı başardı. Yabancı dil testinde ise Kurtuluş Akın 435 puanla 5 bin 779’uncu oldu. Sınava katılan tüm öğrenciler 150 üzerinde puan alarak yüzde 100 başarı gösterdi.

Haberin Devamı

Bayraklı’nın gururu

Rehberlik desteği

Sınava giren 126 öğrenciden 122’si 180 üzerinde puanla 4 yıllık fakülte ve yüksekokulları tercih edebilme hakkı kazandı. Üniversite tercihleri 7-14 Ağustos günleri arasında yapılacak. BAYSEM’in bir sınavdan daha yüzünün akıyla çıktığını söyleyen Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Ortada bir emek ve her sınavda alınan başarılı sonuçlar var. Öğrencilerimiz aldıkları puanlarla bizi çok mutlu ediyor. Doğru tercihleri yapabilmeleri için desteklerimiz sürecek. BAYSEM, tercih günlerinde 10.00-17.00 arası rehberlik hizmeti verecek. Hepsini kutluyorum” diye konuştu.

Bayraklı’nın gururu

Doğru tercihin püf noktaları

Konak Belediyesi üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak olan öğrenciler için ücretsiz danışmanlık hizmeti başlattı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlik, ‘İzmirli Gençler Üniversiteli Oluyor’ konulu söyleşiyle başladı. Eğitimciler ilk oturumda üniversite tercihleri yaparken nelere dikkat etmeleri konusunda önerilerde bulundu.

Haberin Devamı

Önemli olanın sadece bir üniversite okumak olmaması gerektiği, asıl önemli olanın gençlerin kendilerini mutlu edecek bölümlerde okumaları olduğunun vurgulandığı söyleşide eğitim müfredatı ve tercih yapma süresinin bir haftayla sınırlı tutulması da eleştirildi. Etkinliğin ikinci bölümünde ise Tercih Stratejileri ele alındı. Burada da gençlerin geleceklerini belirleyecekleri üniversite tercihlerini yaparken alacakları eğitimin onları geleceğe taşıyıp- taşımadığı, geleceğin mesleğinin neler olacağı, okul mu yoksa bölümün mü önemli olduğu gibi sorulara yanıtlar verildi.
Uzmanlar, asıl önemli olanın kişiyi mutlu bir geleceğe götürecek tercihi yapmak olduğu vurgulandı. Belediyenin etkinliği 13 Ağustos’a kadar saat 10.00 ile 17.30 arasında ücretsiz verilecek.