Ege Belediyenin kız yurdu Türk Eğitim Vakfı’na

Belediyenin kız yurdu Türk Eğitim Vakfı’na

23.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Balçova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Korutürk Mahallesi’nde yapılan, ancak yasal engeller nedeniyle belediyenin işletemediği kız öğrenci yurdunun intifa hakları Türk Eğitim Vakfı’na devredildi.

Belediyenin kız yurdu Türk Eğitim Vakfı’na

Devir töreninde İzmir eski Valisi ve TEV İzmir Şube Başkanı Hüseyin Öğütcen, TEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Turgut Bozkurt, TEV Mütevelli Heyeti Üyesi Gün Birsel, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, belediye meclis üyeleri hazır bulundu.
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya eğitimde eşitlik adına böyle bir yurdun yapımına karar verdiklerini ifade ederek “Anadolu’dan İzmir’e okumak için gelen öğrencilerimizin önünde en büyük engel barınacak bir yer bulmaktı. Biz özellikle dar gelirli kızlarımızın yararlanması için bu yurdu yaptırdık. İşletmede yasal problemler olduğu için TEV’e devrettik” diye konuştu.
Türk Eğitim Vakfı’nın 185 bin gence eğitim imkanı sağladığını ifade eden Genel Müdür Turgut Bozkurt, “Başta başkanımız olmak üzere tüm meclis üyelerimize ve bürokratlarımıza eğitime verdikleri bu katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye’de ilk öğrenci yurdumuzu Balçova’da açmış olacağız” dedi.

Akşam lisesi öğrencileri okul arıyor
Gündüz çalışıp gece okumak isteyenler ya da gündüz okullarında sorun yaşayanların tercih ettiği İzmir’deki özel akşam liseleri, “disiplin suçu” yüzünden kapatma cezaları alınca, öğrenciler zor durumda kaldı. Kontenjandan fazla öğrenci alındığına dair ilk ihbar Özel Bilge Türk Akşam Lisesi için yapıldı. 15 gün kapatma cezası alan okul, öğrenci sayısını düşürmeyince bu defa süresiz kapatma cezası geldi.
Veliler ve öğrenciler, okulun fazla müşteri hırsına kurban gittiklerini savunurken, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemalettin Dikici, “Kapatma kararının ardından öğrenci ve velilerini alternatifler konusunda bilgilendirip uyarmıştık” dedi. Dikici, yaşı ve şartları uyanların gündüz okuluna geçebileceğini, uymayanların açık öğretim lisesi veya başka illerdeki okullara gidebileceğini söyledi.
Öte yandan Özel İzmir Hedef Akşam Lisesi ile Özel Özge Final Akşam Lisesi’nin de “kontenjan fazlası” nedeniyle denetimden geçirildiği öğrenildi. Dikici, “Bu iki okul da 3 Şubat- 18 Şubat’ta 15 gün süreyle kapatıldı. Öğrenci sayısı indirilince sorun kalmadı, eğitim öğretime devam ediyorlar” dedi.

Minik Aslanlar yetenek sergiledi
Forum Bornova Alışveriş Merkezi Ahmet Piriştina Meydanı’nda Özel Hüseyin Aslan Anaokulu’nca gerçekleştirilen “En Yetenekli Eller Burada” isimli resim sergisi ve resim şenliği renkli görüntülere sahne oldu. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gürsel Öztürk, Ege-Koop Genel Başkanı ve okul kurucusu Hüseyin Aslan’ın da katıldığı şenlikte minik öğrencilerin yıl boyunca yaptığı resimlerden oluşan serginin de açılışı yapıldı.