Ege Bergama ve Buca’da yeşil seferberlik

Bergama ve Buca’da yeşil seferberlik

05.01.2020 - 00:03 | Son Güncellenme:

Bergama Belediyesi, 2020’yi çevre yılı ilan ettiğini açıkladı. Buca’da ise temiz enerji hamlesini başlatacak Kaynaklar’a güneş panelleri kurulması için 30 milyon lira faizsiz kredi kullanımı oybirliğiyle kabul edildi

Bergama ve Buca’da yeşil seferberlik

Bergama ve Buca belediyeleri yılın ilk meclis toplantılarında çevreci adımlar attı. Bergama’da Meclis’te, 2020’nin çevre duyarlılığını artırmak üzere çevre yılı olarak ilan edildiği açıklandı. Sıfır atık, geri dönüşüm ve çevre bilincinin artırılmasına yönelik olarak böyle bir karar aldıklarına dikkat çeken Başkan Hakan Koştu, “14 farklı atık grubunun toplanmasını sağlayacak bir atık getirme merkezini Bergamamıza kazandırıyoruz. Tekstil Fabrikası’nda bulunan bu tesisimiz ile mobilyadan, teknolojik aletlere kadar pek çok kullanılamayan eşya ve ürün geri dönüşüme kazandırılacak” dedi.

Haberin Devamı

Takvim dağıtılacak

Koştu, “Okullarımız için her sınıfta kullanılmak üzere duvar takvimleri yaptırdık. Tamamen geri dönüşümlü malzeme kullanılan bu takvimde çocuklarımıza çevre ve atık bilinci oluşturacak mesajlar vermeye özen gösterdik. Kamu kurumlarının da geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak üzere aynı özelliklerde masa takvimleri dağıtacağız. Belediye olarak sürdürdüğümüz atık pil, cam, yağ ve ilaç toplama kampanyalarını artıracağız” diye konuştu.

Tasarruf sağlanacak

Buca Belediyesi ise, 2020’nin ilk Meclis toplantısını Başkan Erhan Kılıç yönetiminde gerçekleştirdi. Meclis gündemine ek olarak sunulan başkanlık önergesinde, Buca’da temiz enerji hamlesini başlatacak güneş enerjisi projesi için 30 milyon lira kredi kullanımı gündeme geldi. Önerge hakkında konuşan Başkan Kılıç, “Güneş enerjisi santralleri kurulmak üzere, özellikle kapalı pazaryerlerimizin üstüne ve Kaynaklar bölgesinde belediyemize ait yaklaşık 16 dönümlük bir arsaya güneş enerjisi panelleri kurmayı planlıyoruz” diye konuştu. Aylık yaklaşık 300 bin lira gelir getirecek proje için 30 milyon lira faizsiz kredi çekilmesi, oy çokluğuyla kabul edildi.