Ege Bilim üssüne büyük onur

Bilim üssüne büyük onur

01.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi binlerce finalist arasından yine birinciliği elde etti

Bilim üssüne büyük onur

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi, başarılarını bir kez daha taçlandırdı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılan öğrenciler, ülkemize de büyük bir onur yaşattı.
11 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden 44 bin 912 takımın katıldığı festivalde, TEKNOFEST Teknolojileri Yarışmaları kapsamında İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması düzenlendi; yarışmaya 200 bin başvuru yapıldı. Bucalı öğrenciler Ege Çalışkan ve Murat Işık, öğretmenleri Cansu İlke Kuru eşliğinde yarışmaya “Bulaşıcılığı Arttıran Koronavirüs SARS-CoV-2 Mutasyonlarının Tahmini” projesiyle katıldı. Gençler, yarışmada 13 bin finalisti geride bırakarak “Biyoteknoloji İnovasyon” kategorisinde birinciliği elde etti. Gençler ödüllerini, düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’ın elinden aldı.
Merkez sınırlarını aştı
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrencilere ve öğretmenlerine tebrik ziyaretinde bulundu. Kılıç’ı merkezin birbirinden başarılı öğrencileri müzik dinletisi ve dans gösterileriyle karşıladı. Başkan Kılıç, “Bizim bu merkezimiz sınırlarını aşmış. Bize bu onuru yaşatan merkezimizi ve öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyorum. Tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu başarılardan sonra çıtayı çok fazla yükselttiniz; bundan sonra beklentimiz daha fazla, daha sıkı çalışın” dedi.