Ege Bilim ve sanayi beyin fırtınasında buluşuyor

Bilim ve sanayi beyin fırtınasında buluşuyor

22.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üniversite ve sanayi işbirliğini en başarılı şekilde hayata geçiren illerden biri olan İzmir’de Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Ege Üniversitesi (EÜ) işbirliğinde 2-3 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre ile 2 gün boyunca bu konuda beyin fırtınası yapılacak.

Bilim ve sanayi beyin fırtınasında buluşuyor

Yeni fırsatlar çıkaracak

Düzenlenen basın toplantısında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yıllardır üniversite ve sanayi işbirliğinde istenen düzeye gelinemediğini belirtti. Üniversite, özel sektör ve kamu kesiminin biraraya geleceğine dikkat çeken Yorgancılar, yapılacak beyin fırtınasının yeni fırsatların kapısını açacağına inandığını vurguladı. Yorgancılar, üniversitelerde üretilen bilginin sanayi ile buluşması ile daha yüksek katma değerli ürünlerin ortaya çıkacağını da ifade etti.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Candeğer Yılmaz da, üniversite olarak bu konuya çok önem verdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:
“İzmir ilklerin kentidir. Bu Kongre ile de ilklere imza atacaktır. Üniversite sanayi işbirliğinde yeni modellerin ortaya çıkacağını ve sürdürülebilir işbirliğinin temellerinin atılacağını düşünüyorum. Biz bazı projelerde sanayi ile çok yakın çalışıyoruz. Bu Kongre’nin de önemli sonuçları olacaktır.”

Forum Bornova’da papatya kampanyası

Forum Bornova, gerçekleştirdiği özel kampanyalarla İzmirlilere ve çevre illerden gelen ziyaretçilere hediyeler sunmayı sürdürüyor. Geçer 31 Mart’ta başlayan Papatya Kampanyası büyük ilgi görüyor. Tek fiş veya faturada 100 TL ve üzeri alışveriş yapan tüm ziyaretçilerin katılmaya hak kazandığı kampanyada ziyaretçiler çeşitli armağanlar kazanıyor. Kayıt yaptıran ziyaretçiler, dart atışı yaparak, aralarında televizyon, netbook, mp3 player, küçük ev aletleri gibi ürünlerin bulunduğu hediyelerden birini almaya hak kazanıyor.

Orkide ürünlerini usta aşçılara tanıttı

Orkide Yağları, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği’nin düzenlediği, “Yemek Fuarı”ndaki renkli standıyla katılımcılara lezzet şöleni sundu. Gıda sektörünün temsilcileri ve usta aşçıları bir araya getiren etkinlikte, konuklara lokma ikram edildi; yağ tadımı yaptırıldı. Orkide Yağları Endüstriyel Ürün Müdürü İbrahim Şener, 32 aşçıbaşı ve 250 aşçının katıldığı “Yemek Fuarı”nın sektör açısından önemli bir buluşma ve tanıtım fırsatı yarattığını söyledi. İdeal Orkide markasıyla endüstriyel sektöre yönelik geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet verdiklerini belirten Şener, “15 milyon avroluk yatırımla adım attığımız ve çikolata, cips, dondurma, kuru üzüm ve pastacılık sektörlerini kapsayan endüstriyel ürün pazarında, gıda fabrikalarının kullanımına uygun özel ürünler sunuyoruz” diye konuştu.