Ege Bir ayda 16 kilo verdi

Bir ayda 16 kilo verdi

30.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Almanya’da yaşayan ve istediği kıyafetleri giyebilmek için ameliyat olmaya karar veren Sultan Denise Marquardt operasyon için Op. Dr. Özgür Demirtaş ve ekibini tercih etti, bir ayda 161 kilodan 145’e düştü.

Bir ayda 16 kilo verdi

Almanya’da yaşayan Sultan Denise Marquardt, Op. Dr. Özgür Demirtaş ve ekibi tarafından yapılan tüp mide ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Yaklaşık 1 ay önce ameliyat olan Sultan Denise kilo vermeye başladığını ve her geçen gün daha mutlu olduğunu söyledi.
Fazla kilolarından şikayetleri nedeniyle ameliyat olmaya karar verdiğini anlatan Marquardt, “Ameliyat öncesi 161 kiloydum, şu an 145 kiloyum. Hiçbir zaman istediğim kıyafeti giyemedim ve uçak seyahatlarinde hostesler bana hep ek kemer getiriyordu. Ameliyat olarak hayatımı değiştirmeye karar verdim. Şu anda kendimi harika hissediyorum, ve genç yaşımı kızım ile paylaşmak istiyorum. Ameliyat olmak isteyenlere söylemek istediğim çok şey kaçırıyorsunuz. İnsan mutlu oluyor ve ben bunu başardığım için çok mutluyum. En yakın arkadaşım Gamze Kayhan’da bu ameliyatı Özgür Bey’de oldu. Ondaki harika değişimi görünce ben de karar verdim. Dr. Özgür Bey ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yaşam kalitesi artıyor

Tüp mide ameliyatlarının kişilerde kilo kaybının yanı sıra yaşam kalitesini de artırdığını belirten Op. Dr. Özgür Demirtaş, “Ameliyattan sonra hastalar giydiği kıyafetten, yaptıkları hobilere kadar bir değişim yaşıyor. Sosyal çevreleri değişiyor. Psikolojik olarak kendilerini daha moralli hissediyor. Ayrıca kilo verdikleri için daha önce kullanılan şeker ve tansiyon ilaçlarını da bırakabiliyor. Kişinin eklem rahatsızlıkları düzeliyor” diye konuştu.
Op. Dr. Demirtaş, “Ameliyattan sonra bazı hastalarımızda kilo kaybından dolayı da ciltte ve deride sarkma oluşabiliyor. Bu durumlarda da hastalarımızı estetik ve plastik cerrahi uzmanlarımıza yönlendirerek tedavilerini gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Vücut Kitle İndeksi (VKİ) 40 ve üzeri kişilerin morbid obez olduğunu belirten Op. Dr. Demirtaş, şöyle devam etti:
“Morbid obez hastalarda şeker, tansiyon, eklem rahatsızlığı, solunum sıkıntıları gibi birçok ciddi rahatsızlıklarda görülebiliyor. Özellikle morbid obez hastalar diyet ve spor ile istedikleri yeterli kiloyu veremiyor. Bu hastalarda insülin direnci geliştiği için kilo verme belli bir noktada duruyor. Amaç diyet ve spor ile yeterli kiloyu verememiş kişilere cerrahi yöntemle hekim kontrolünde kilo vermesini sağlamak.”