Ege Bir aylık zam davalık

Bir aylık zam davalık

31.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İZSU’nun 18 Mayıs’ta aldığı su zammında geri adım atılmasına rağmen avukat Arif Ali Cangı ve 14 arkadaşı sadece haziranda uygulanacak yüzde 21’lik zamlı tarife nedeniyle yürütmeyi durdurma ve iptali için dava açtı

Bir aylık zam davalık

İZSU Genel Kurulu’nun 18 Mayıs 2012’da su tarifesine 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere yaptığı ancak tepkiler üzerine sadece 1 ay uygulanacak ortalama yüzde 21’lik zam mahkemelik oldu. Su zammını daha önce iki kez iptal ettiren Eşitlik ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Avukat Arif Ali Cangı ve 14 arkadaşı, İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne sadece 1 ay uygulanacak zammın yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı.

Haberin Devamı

Su faturası şişti

İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Arif Ali Cangı, ortalama yüzde 21’lik zam oranının bazı abone türlerinde yüzde 25.6’ya ulaştığını söyledi. Ocak ayında yapılan su zammıyla 2012 yılı içindeki zam oranı toplamının yüzde 38’e, 4 kişilik bir ailenin su tüketim bedelinin en az 138 TL’ye ulaştığını belirtti. Bu zammın enflasyonla, masraflarla açıklanabilir bir yanı olmadığını belirten Cangı, “Tepkiler üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 18 Mayıs’taki zamdan geri döndüklerini açıkladı. Türkiye’nin en pahalı suyunun İzmir’de olduğunu kabul etti. Başkan Kocaoğlu’nun bu açıklaması olumlu buluyoruz ancak anlaşıldığı kadarıyla 18 Mayıs zamlı tarife tüm sonuçlarıyla iptal edilmeyecek. Haziran ayı içinde yeni bir tarife belirlenecek, yeni tarife 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecektir. Haksız ve insafsız zamlı tarife haziran ayında uygulanacaktır. Yürütmenin durdurulması ve zammın iptali için bu gün dava açtık” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti’yi eleştirdi

EDP İl Başkanı Avukat Cangı, Büyükşehir Belediyesi Meclisi AKP Grubu’nu da eleştirdi. Su zammının onaylandığı İZSU Genel Kurulu’nda zamla ilgili hiçbir eleştiri yöneltmeyen AK Parti Grubu’nu hedef alan Cangı, “Konuyu tartış-mamışlar. Sadece ‘CHP’li yönetim getirdi’ diye ret oyu kullanmakla yetin-mişler. Tepkiyle uyanmış- lar. Asıl olan Meclis’te etkili olmaktır” dedi.