Ege Bırakın kavgayı EXPO elden gidiyor

Bırakın kavgayı EXPO elden gidiyor

27.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, “Aramızda tartışmaya girip işi sekteye uğratmaya hakkımız yok” uyarısı yaptı.

Bırakın kavgayı EXPO elden gidiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir gündemini meşgul eden EXPO konusunda “Bizim bu sefer Paris’teki bu oylamayı kaybetmeye hakkımız yoktur” dedi.

Haberin Devamı


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’nin (ETİK) İzmir Hilton Otel’de düzenlediği 18. Genel Kurulu gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Bakanı Günay, EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı ile ilgili yasa taslağının komisyondan geçtiğini, TBMM gündeminde olduğunu hatırlatarak “Temmuz ortasında TBMM kapanmadan önce İnciraltı için yaptığımız yasal düzenlemeyi parlamentodan çıkaracağız ve EXPO konusunda bizden beklenen herşeyi yapmış olacağız” dedi.


EXPO sürecinde Bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları da anlatan Günay, “Ne olursunuz İzmir’de iş yapmaya çalışalım. Bazen işten çok laf yapıldığını, İzmir’in kendi içinde protokol tartışmaları yaratmaya çalışıldığını görüyorum. Bu tartışmaların İzmir kamuoyunda tedirginlik yarattığına ilişkin haberler okuyorum. Bizim bu sefer Paris’te yapılacak bu oylamayı kaybetmeye hakkımız yoktur.

Haberin Devamı


Gelecek nesiller için

2013 yılında yapılacak oylama bizler için önemli ama asıl İzmir‘de daha onyıllardır yaşayacak olan gençler için daha da önemli. İzmir’in toplumsal ve sosyal yaşamı için, bir dünya kenti olması için bizim önümüze altın değerinde bir fırsat geçti. Bu bölgenin dünyaya açılması için inanılmaz bir fırsat geldi. Kendi aramızdaki tartışmanın lüksü ile bu işi sekteye uğratmaya hakkımız yoktur. Yapmamız gereken ne varsa eksiksiz yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

İnciraltı’na geçici yapılaşma

Günay ayrıca İnciraltı’nda lagün çevresinde 200 hektarlık alanda EXPO düşündüklerini ve kalıcı olmayan, sökülüp takılabilen yapılar yapacaklarını dile getirerek, “Bu kalıcı olmayan yapıların içinde simgesel değeri olan, kalmasında yarar görülürse yüzde 3’ü geçmemek kaydıyla birkaç eseri koruyacağız. Bütün bu alan İzmir’e yeşil alan olarak armağan edilmiş olacak” dedi.