Ege ‘Birlik olup, kalkınma zamanı’

‘Birlik olup, kalkınma zamanı’

31.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

29 Mayıs 1919 tarihinde, Yarbay Ali Çetinkaya komutasındaki 172. Alay tarafından ilk kurşunun atılmasının 102. yıldönümü Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

‘Birlik olup, kalkınma zamanı’

Programa Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Mesut Ergin, Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Başkan Ergin, şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

“29 Mayıs 1919 da 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya ve birliği tarafından ilk kurşunun atılmasından sonra, Türk ulusu Gazi Mustafa Kemal önderliğinde tam 3.5 yıl emperyalizme direnerek, vatanı düşmandan temizledi ve Ayvalık’ımız Yunan işgalinden kurtardı. Çok zor günler geçti. Yıkık binalar, bitmiş bir ticaret, ağır hasar görmüş bir şehir. Peki, ne yaptı Ayvalık halkımız? Yıkık binayı da onardı, yıkılmış umutları da, savaşın hasarını dişinle tırnağınla, zeytinindeki hasadıyla yok etti. Yeniden ayaklandı. Bu toprakları sırtında teçhizat taşıyan analarımıza ne borçluysak bir o kadar da o kötü günlerden Ayvalık’ı ayağa kaldıran atalarımıza dedelerimize borçluyuz. Yine gün Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi birlik günüdür. Yine evimize, bağımıza, zeytinimize, tarihimize, esnafımıza, turizmimize sahip çıkarak birlik olarak kalkınma ayaklanma zamanıdır.”