Ege Bize yeniden hayaller kurdurun!

Bize yeniden hayaller kurdurun!

24.11.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig’de milli araya düşme potasında giren Göztepe, zorlu Kayserispor deplasmanından 1 puanla dönmenin sevincini yaşadı. Sarı kırmızılıları değerlendiren usta yazarlarımız, “Elbette dış sahadan puansız dönülmemesi çok değerlidir. Lakin geride kaldılar. Onlardan istikrarlı bir çıkış bekleniyor” dedi

Bize yeniden hayaller kurdurun

Bülent Buda: Maestro gerçekçi bir teknik adam. Maç sonu yorumlarında yan yollara sapmadan doğruları dillendiriyor. Göztepe için şanslı bir akşamdı. Kayseri’nin nitelikli futbolcu eksikliği vardı ve bu fırsatı pozitif anlamda yorumlayamadılar. Özellikle ilk yarıda. Bu yarıda bir tek Soner’in ceza alanı içi topla buluşması ve auta giden sol plasesi var. Ve gol. Yüksek kullanılan bir duran top, o topa seyirci kalan savunmanın uzunları. Ve gole ulaşan gelişmelere kadar İrfan Can dışında tüm savunma seyirci. İkinci yarı doğru, yerinde hamleler, ileri çıkan, basan, gol arayan ama yine de pozisyon üretimine ulaşmada sorunlar devam ediyor. Ve önce Tijanic ile ardından kaleciden dönen topu Murat’ın yükseklerden auta giden final vuruşları. Tabelayı belirleyen vuruş, kimi Göztepe severlerin itici bulduğu Berkan’ın kusursuz kullandığı, etkili duran topların birinden geldi yine. O bağlamda Arslanagic’in zamanlaması ve de bitirici kafa darbesi ile golü bir biçimde içselleştirmesi birinci sınıf. Elbette dış saha ve puansız dönülmüyor. Lakin çok geride kaldılar.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Göztepe, Kayseri deplasmanında maçın ilk yarısında istenilen performansı sergileyemedi. Bunda Kayserispor’un etkili oyunu kadar Göztepe’de bazı futbolcuların istenilen performansı sergilememesinin de etkisi vardı. Ancak ikinci yarıda sahada asla yenilgiyi kabul etmeyen, futbolun doğrularını yapan bir Göztepe izledik. Teknik Direktör Maestro’nun doğru zamanda yaptığı doğru değişiklikler de oyunu pozitif etkiledi. Ve sonunda Göztepe hak ettiği puanı aldı. Göztepe’ ikinci yarıdaki oyun anlayışını ve temposunu tüm maça yaydığı anda izlenmekten mutlu olunacak bir takım olacağına inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Göztepe, Kayseri karşısında ilk yarıya pek de istediği seviyede başlamadı. Özellikle çıkarken yaptıkları pas tercihlerindeki hatalar nedeniyle top genelde ev sahibi ekipteydi. Kayserisporlu oyuncular üçüncü bölgede kendi takım arkadaşlarını bulamamaya başlayınca Göztepe’de kıpırdanma oldu. Soner’in ortadaki trafiği sağlaması, Halil’in girişken yapısı sayesinde atakları gerçekleşti. Bekler Berkan ve Murat’ın ileriye dönük sıkıntıları mevcut. Topu aldıktan sonra geri dönüp pas atmak takıma hiçbir şey katmıyor. Kayseri, Thiam-Mane ikilisiyle kanat etkinliklerini artırmak istedi. Buna engel olan isim ise Obinna’ydı. Rakibin pas opsiyonlarını başarılı bir şekilde kesti. Kayseri’nin hızını tam yavaşlatmışken 33’te bilardo topu gibi Göztepe ağlarını buldu meşin yuvarlak. Uzun menzilli Göztepe kale önüne indirilen topta savunmacılar hepimiz gibi sadece izlediler. Kayseri duran toplardan bu gol öncesi 6 kez gol bulmuş, Göztepe ise yine bu gol öncesi 6 kez gol yemiş aynı şekilde. Yani Göztepe’nin sıkıntısı nüksetti başka bir deyişle. Lourency varlık gösterememiş, Ndiaye yokları oynarken ilk 45’te Kayseri kalecisi Lung yere dahi yatmadı. İkinci yarı ise Göztepe hücumda verimli olma eğiliminde. Kayseri ise katı savunması ile bloklarının arasından Göztepe’yi geçirmeme niyetinde. Ancak zaman ilerledikçe Göztepe rakibin set halindeki hattını aşındırmayı bildi. Tijanic’in karşı karşıya kaçırdığı pozisyon golün sinyalini çakmıştı. Berkan’ın iyi ortaladığı, Arslanagic imzalı gol sonrası içimiz ferahladı. Sonrası ise top bir o kalede bir bu kalede derken heyecan seviyesi doruklara uzandı. Uzatmaların da uzatması başka gol getirmeyince puanlar paylaşıldı.

Haberin Devamı

Rüzgar tersine döndü

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’de milli maç arasının ardından evinde Adana Demirspor’a 3-1 kaybeden Altay, son 6 haftada 5. yenilgisini aldı. Siyah beyazlıları değerlendiren yazarlarımız, “Sahada takip ettiğimiz takım ile oyun şüpheli, sisli bir görünümde. Kendilerini toparlamalılar” dedi

Bülent Buda: Adana Demirspor karşısında (sakatlar nedeniyle) zorlama bir dizilişin alana yayıldığını vurgulamalıyız. Takımın tek sol ayaklısı orta alanda ki Pinares. Tüm savunma sağ ayaklı. Ters toplarda her defasında açmaza düşüyorlar. Orta alan oyuncusundan savunmacı üretiliyor. Zevkten değil. Koşullar öyle diyor. 10 dakika oyuna iştahlı giriş. Baskılı dikine oyun. İlk golü atabilseler… lakin tersi oluyor.

Savunmanın alan paylaşımı kötü sinyaller veriyor. Orta alanda Pinares maça yükleniyor. Eşlik eden sayısı yetersiz. İlk yarının tek farkla bitmesi bir tür fırsat. İkinci yarı Ahmed Rayan’ın katılımı ile 48’de tabela eşitleniyor. Harika bir ikinci yarı başlangıcı. Tribünler coşkulu, takım iyi oynuyor.

Haberin Devamı

Öne geçme golü beklenirken, konuk takım 2 hızlı atakta eksik yakaladığı savunmayla tabelayı üçlüyor. Cebrail’in sol bekte yine canı çıkıyor. Önündeki kanadı zorluyor, gidiyor, basıyor. Solu zayıf. Elbette sağına çekiyor topu. Atak bitiyor. Tolga maç sonu TV konuşmasında, “Kopuk kopuk oynuyoruz” diyor. Mustafa Denizli de, “Bu takımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” nitelemesini yapıyor. Elbette öyle diyecek, öyle konuşacak. Lakin izlediğimiz takım ile oyun şüpheli, sisli bir görünüme bürünüyor.

Fatih Tanfer: Altay’ın maalesef haftalardır süren galibiyet hasreti Adana Demirspor karşısında da devam etti. Rakibi Altay’ı iyi analiz edip defans arkasına atılan toplardaki hatalarını tespit ederek maç boyunca ataklarını böyle geliştirdi. Kaleci Lis, 3 gol yedi. En az 5 net gol kurtardı. Altay’ın en büyük problemi hücuma çıkarken kaptırılan toplardı. Bu özellik yine öne çıktı. Aka, Thaciano ve Bamba maalesef çok etkisizdiler. Aldığı seri galibiyetlerle taraftarlarını sevindiren Altay, şimdi de seri mağlubiyetlerle fazlasıyla üzüyor. Eksiklikler Altay’ın belini büktü. Sakatların devre arasına kadar iyileşmesi sonrası en üst düzeyde puan almaları şart. Mustafa Hoca alınan bu olumsuz sonuçların nedenlerini hepimizden fazla biliyor. Devre arasında da kadroya gerekli takviyeler yapılırsa yine özlenen Altay’ı seyredeceğimize inanıyorum.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Son 5 müsabakada etkisiz ve verimsiz futboluyla sonuç elde edemeyen Altay, Adana Demirspor karşısında sağ kanadı kullanarak başladı maça. Golü yiyene dek çok etkili olamadı ancak topa hükmedebiliyordu. Golden sonra ikinci topları kaybetti. Bamba’yı hareketlendiremedi. Adana Demirspor da Rassoul, Assombalonga, Akintola ile etkili oldu. Farkın bu yarıda açılmaması Lis’in parmak uçları sayesindeydi. Tempo tutamayan Altay ilk yarıyı 1-0 geride kapatıp soyunma odasının yolunu tuttu. İkinci yarı ise tam bir fırtınaydı nereden estiğini bilmediğimiz. VAR rötarlı Rayan’ın golü skorda eşitliği, oyunda eşitsizliği beraberinde sürükledi. Savunmadaki açıklık, kolayca adam geçirme, basit top kayıpları derken Adana Demirspor bireysel yetenekleriyle durumu 3-1 yaptı. Bir gol de VAR’a takıldı Adana adına. Yani iki yarıda da skor bazına baktığımızda Adana üstün. Hücumdaki etkisizlik ikinci 45’te savunma hattına da yansıdı. Bu noktada bir soru sormak gerek. Tablo böylesine olumsuzluk yansıtıyorken yalnızca 3 değişiklik yapmak, hatta 2 değişikliği 84’ten sonra yapmak hatta ve hatta Paixao’yu 84’e kadar kenarda tutmak ne derecede akılcıydı?