Ege Bodrum Cup’ta rota belirlendi

Bodrum Cup’ta rota belirlendi

13.10.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

American Hospital The Bodrum Cup için geri sayım başladı. Dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını bir araya getiren festival, yangından zarar görmüş işletmelere de destek olacak

Bodrum Cup’ta rota belirlendi

Akdeniz’in en büyük yelken festivali olan The Bodrum Cup, American Hospital isim sponsorluğunda ve Bitci ana sponsorluğunda 33. yılında da mücadele dolu yarışlar, konserler ve etkinliklere 18-23 Ekim günleri arasında ev sahipliği yapacak. Yarışlarda, yarışmacılar ve yelken meraklıları yangında zarar gören bölgelerden oluşturulan rotada çeşitli etkinlikler düzenleyecek, yangın mağduru işletmelere destek olacak, söndürülmesinde emeği geçen kahramanlar için saygı gösterisinde bulunacak.

Haberin Devamı

180’den fazla tekne

The Bodrum Cup, 180’den fazla tekneyi, bin 500’den fazla denizciyi ve 10 binin üzerinde katılımcıyı ağırlayacak. Konser etkinliklerine canlı performanslarla katılacak olan Kerem Görsev ve Teoman unutulmaz bir müzik şöleni sunacak.  Yarışların birincisi, İlhan Koman’ın Sonsuz Sütun heykelinden esinlenerek oluşturulan ödülün sahibi olacak.

Bölgeyi canlandıracak

Programla ilgili bilgi veren Kaymakam Bilgehan Bayar, “Bu festival Akdeniz sahillerinin Bodrum gibi bir turizm yöresine büyük katkıda bulunuyor, sarı yaz dediğimiz yaz bitiminde bölgeyi canlandırıyor. Ayrıca tekne yapımında ülkenin en iyisi olan Bodrum teknelerimizi, guletlerimizi tüm dünyaya tekrar hatırlatıyoruz” dedi. Başkan Ahmet Aras da, “Yerel değerlerimizi ne kadar korursak Bodrum da kendini sonsuza kadar öyle koruyacaktır. Bu festival ayrıca Bodrum’un küçük bütçelerle çok büyük etki yaratma yeteneğinin de bir kanıtıdır” diye konuştu. American Hospital The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal ise, “Kapanışta gerçekleşecek Teoman konserinin tüm geliri Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı, Türk Eğitim Vakfı Prof. Dr. Galip İsen Eğitim Fonu ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği’ne bağışlanacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Öğrenciler renklendirdi

American Hospital The Bodrum Cup, her yıl olduğu gibi sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor. Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, çocukların boyadıkları bayraklar yarış boyunca yatlarda dalgalanacak. Öğrenciler aynı zamanda etkinlikte misafir edilecek.