Ege Bodrum, yelkencilere kucak açacak

Bodrum, yelkencilere kucak açacak

28.09.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bodrum’u, 2022’de düzenlenecek olan Optimist Dünya Şampiyonası heyecanı sardı. Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, ‘Potansiyeli üst seviyeye taşımak için her adımda aktif rol alacağız” dedi

Bodrum, yelkencilere kucak açacak

4-14 Temmuz 2022 yılında Türkiye’nin ev sahipliğinde Bodrum’da düzenlenecek olan ve 50 ülkeden 300’e yakın sporcunun yelken açacağı Optimist Dünya Şampiyonası’nın heyecanı yaşanıyor. Ege ve Akdeniz’i birleştiren, bin 484 km kıyı şeridiyle yelken başta olmak üzere su sporları bazında potansiyeli bir hayli yüksek olan Muğla, uluslararası yelkencilerin dikkatini çekmiş durumda. Muğla’da 668 aktif lisanslı yelken sporcusunun ve 15 faal yelken kulübünün yer aldığını belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Hem şehrimizin tanıtımında hem de turizmimize katkı sağlayacak dev bir organizasyona ev sahipliği yapacağız.
Hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Muğla’daki yelken sporu ve su sporları potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve bu sporların yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla yapılacak her türlü çalışmayı destekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tavlı organizasyonun, özellikle gençlerin ve çocukların ilgisini çekeceğini, spor kültürünün ve spor turizminin artışına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Valiliğin verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ise, “Muğla’nın yelken potansiyelini daha üst seviyeye taşımak için yapılan çalışmalarda Türkiye Yelken Federasyonu olarak her adımda aktif görev alacağız” dedi.

Türkiye şampiyonası sürüyor

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2021 yılı Faaliyet Programı’nda yer alan TYF 2021 Optimist Türkiye Şampiyonası Bodrum’da devam ediyor.
B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen ve startı 25 Eylül tarihinde verilen şampiyonada optimist sınıfı için Milli Takım seçme yarışları perşembe günü gerçekleştirilecek yarışlar ile sona erecek ve dereceye giren yelkenciler ödüllendirilecek.