Ege Bornova, sporda örnek olacak

Bornova, sporda örnek olacak

16.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir’in sanayi, üniversite, tarım, kültür ve sanat kenti Bornova’nın Belediye Başkanı Mustafa İduğ sporda da marka kent olma yolunda ilerlediklerini belirtti, göreve geldikleri günden bu yana yaşama geçirdikleri tüm projeleri Milliyet Ege’ye anlattı. Sporla ilgili atılacak her adımın arkasında durmaya devam edeceklerini vurgula, “Bölgemizde sürdürülebilir sporun öncüsü olacağız” dedi

Bornova, sporda örnek olacak

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Milliyet Ege Spor Servisi’nin konuğu oldu.
Göreve gelmeden önce spor ve sağlık alanında yapacak olduğu projelerin teker teker hayata geçirilmeye başladığını belirten Başkan, “Bornova sporun her alanında tesisleşme yönünde adımlar atıyor. İlçemiz çağın içinde olan yenilikçi adımlar atarak, büyümesini ve gelişmesini sürdürüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

- Bornova Belediyesi olarak spora dair yaptığınız hizmetler neler?

Biz, Bornova Belediyesi olarak yetiştirici bir belediye olmak istiyoruz. Basketbolda TBL’ye çıktık. Aynı kadro ve aynı ekiple yolumuza devam ediyoruz. Daha iyi bir bütçe ile gençlerimizin önünü açacağız. Bornova için planladığımız model, her zaman daha iyi bir altyapı ve daha yeni tesisler. Profesyonel olarak yarışmayı çok istemiyoruz.
Göztepe, Altınordu, Altay gibi takımlar kurumsal ve büyük kulüpler. Onlar yarışsın, biz onları destekleyen olalım. Bornova tesis kurmak için çok uygun bir yer. İzmir’in bütün takımlarına Karaçam mevkindeki büyük alanlarımızda kamp yapma davetinde bulunuyoruz. Artık belediyemizde hayal yatırımlar yapılsın istemiyoruz. Bornova’yı binalara boğmaktansa gençlerimize yatırım yapmak istiyoruz. Bunun için etkili kaynak yönetimi oluşturacağız.

Haberin Devamı

- Yaz spor okulları ve tesisleşme yönünde hangi adımları atacaksınız?

Bizler Bornova’da her çocuğumuza yüzmeyi öğretmek istiyoruz. Bu nedenle yüzme havuzu projelerimizi hızlandırdık ve 4 yeni havuz yapacağız. Engellilerden de büyük talep geldiği için onlara da ayrıca bir yüzme havuzu yapacağız. Havuzlarımızı bu yılın sonuna kadar Bornovalı hemşerilerimize kazandıracağız.
Halı saha ve futbol sahalarıyla ilgili, Pınarbaşı, Naldöken ve Bornova Şehir Stadı konusunda çalışmalar yürüteceğiz. Bornova Şehir Stadı’nı yerinden kaldırmayacağız. Tribünleri ve kamp yeri olarak düzenlenecek, altı da otopark olacak bir proje hazırlayacağız. Bu bizim yeni yönetimimizin projesi. Tesisleşmeye çok önem veriyoruz. Hedefimiz hangi konu olursa olsun işi ehline teslim etmek. Butik, kapalı ve küçük basketbol sahaları yapacağız. Gençleri hiçbir kötü hava koşulunda spordan koparmak istemiyoruz. Sokak basketbol turnuvalarını artıracağız. Projelerimiz arasında yer alan kapalı butik basketbol sahalarımız tamamen fonksiyonel olacak. Gençlerimiz bu salonların içinde voleyboldan, hentbola bir çok sporu yapabilecek.
‘Özendiriyoruz’

- Belediye olarak bir kulüp kuracak mısınız?

Haberin Devamı

Biz sürdürülebilir bir takım ortaya çıkarmak isteriz. İlçemizde bulunan 46 amatör kulübün önüne geçmektense ortak akılla yürütülecek bir kulüp doğurmalıyız. İzmir karması bir takımı Bornova’ya taşımak isterim. İzmir’de yetişen futbol kaybı olmasındansa, bizim kulüplerimizde yer almalılar. Biz ilçemizde bulunan amatör kulüp ve spor okullarıyla rekabet etmeyeceğiz. Onların her zaman yanında ve destekçisi olmayı sürdüreceğiz.
Sporu özendirmek için çocukların müsabakaları izlemelerine destek olmak lazım.
Önümüzdeki sezon basketbol maçlarına her okuldan öğrenciler toplayarak izlemesini sağlayacağız. Bunların ulaşımını ve ikramlarını da temin edeceğiz. Göztepe ve Altınordu maçlarına da haftada bir okuldan 1 sınıfı götürerek evlatlarımızı sporun ve bu güzide takımımızın heyecanı ile buluşturmak istiyoruz.
Bornova’da kesintisiz bir bisiklet yolu projemiz var. Bisiklete Bornova’da can vermek istiyoruz.
Var olan alanlarımızı daha da geliştirip, Bornova’nın bisiklete daha elverişli olmasını sağlayacağız. Büyükşehir Belediyemize projemizi gönderdik. Projenin yüzde 50’si onaylandı. Geri kalanını da biz yapacağız.

Haberin Devamı

‘Göztepe’yle ilişkilerimiz kuvvetli’

- Göztepe taraftarıyla aranızda bir kırgınlık var mı?

Benim Göztepe taraftarıyla kişisel hiçbir sorunum yok ve olamaz da. Göztepe Kulübü Başkanımız Mehmet Sepil’le bir araya gelip yatırımları ve ne yapabileceğimizi konuştuk. Bornova Doğanlar Stadı’nın belediyemize ciddi bir maliyeti var. Biz bu stadı Göztepe ve Altınordu’nun hizmetine açtık. Stadın bize aylık geliri 28 bin lira. Gideri ise 100 bin lira. Bornova Belediyesi’nin kasasından her ay bu stada ödenenek çıkıyor. Sadece çiminin aylık bakımı 50 bin lira. Birkaç kişinin kişisel sorunları ile Bornova Belediyesi’ni bir tutmak olmaz. Ben belediyemizin başında çok yeniyim. Taraftarlarımızı tanıyıp, hakim olacağım bir zaman bile geçirmedim diyebilirim. Tekrar vurguluyorum; benim hiçbir kulüp ve taraftarıyla şahsi bir sorunum yok, olamaz da. Biz dedikodu ile zaman kaybedeceğimize, ortaya daha iyi neler koyabiliriz diye çalışıyoruz.

Haberin Devamı

- Taraftarların deplasman otobüsü isteğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizlerin profesyonel takımların taraftarlarına otobüs vermemiz doğru bir şey değil. Biz eğer bir takımın taraftarına otobüs verirsek bunun önünü arkasını alamayız. Bütün futbol takımlarına eşit uzaklıkta olmamız gerekiyor. İlçemizde bulunan diğer amatör branş ve kulüplere malzeme desteği yapmamız gerekiyor. Olması gereken organizasyonların içinde yer alırız. Ama profesyonel takımların taraftarlarını taşımak belediyelerin görevi değildir. Bu konuda da bir zorlamaya gelmek istemiyoruz.