Ege Bornova’nın ölümsüz isimleri

Bornova’nın ölümsüz isimleri

19.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi 30 Ekim Depremi’nin Mucize Bebeği Ayda’nın annesi Fidan Gezgin’in, aynı depremde yaşamını yitiren ikizler Sayra ve Çınar ile belde olduğu yıllarda iki dönem Altındağ Belediye Başkanlığı yapan Hilmi Ok’un isimlerini ölümsüzleştiriyor.

Bornova’nın ölümsüz isimleri

Mecliste oybirliğiyle alınan kararla, Fidan Gezgin’in adı Atatürk Mahallesi’ndeki bir parka, Sayra ve Çınar’ın adları Atatürk Kitaplığı’ndaki Çocuk Kitapları Bölümü’ne, Hilmi Ok’un adı ise Altındağ Rekreasyon Alanı’na veriliyor.

Haberin Devamı

Ayda istemişti

23 Nisan’da ziyarete gelen Ayda ile abisinin, annelerinin adının evlerinin yakınındaki parka verilmesini istediklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Bugün onun isteğini yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı şekilde aynı depremde hayatlarını kaybeden Sayra ve Çınar ile belde olduğu yıllarda iki dönem Altındağ Belediye Başkanlığı yapan Hilmi Ok’un adını da oybirliği ile aldığımız kararla Bornova’da yaşatacağız” dedi.
Meclis toplantısında ayrıca Gençler Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası’nda ikinci olan Sıla Karakuş ile Avrupa Halter Şampiyonası koparma dalında üçüncü olan Rabia Kaya’ya tam altın verilmesi kararı alındı.

Yazarlar