Ege Boyalı kaykay sergisi

Boyalı kaykay sergisi

09.04.2010 - 01:11 | Son Güncellenme:

SOYER Kültür Sanat Fabrikası’nda(SKSF) özel bir yöntemle boyanan kaykaylar sergileniyor.

Boyalı kaykay sergisi

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Anabilim Dalı Öğr. Gör. Ekin Boztaş ve öğrencilerinin kaykay boyama performansında ortaya çıkan yapıtların yer aldığı sergi SKSF’de 20 Nisan’a kadar açık kalacak. Boztaş, Batı ülkelerinde örnekleri olan, ancak Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen etkinlikte, 20 kişilik ekibin görev aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Dev gemiler, yine yüzleri güldürecek
İzmir’de turizm sezonu açılmadan, kruvaziyer turlarla turistler gelmeye başladı. Beş yıldızlı yolcu gemilerinin biri geliyor, biri gidiyor. İlk turuna İzmir’den başlayan MSC Magnifica da kente 2 binin üzerinde Avurapalı ve Japon konuk getirdi. Gümrük girişinde uzun kuyruklar oluşturan misafirler; şehir merkezini, Kemeraltı Çarşısı’nı, Agora’yı ve müzeleri gezdi. Bir kısmı da turlarla Efes Antik Kent’ne gitti. Faytoncusundan taksicisine, esnafın da yüzü güldü.

Seslerine kulak verin
TOBAV İzmir Şubesi’nce, İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen ‘Sesime Kulak Verin’ projesi kapsamında, 85 çocuktan oluşan koro, ünlü sanatçılar Kerem Görsev ve Allen Harris’le birlikte Konak AKM’de sahne aldı. Dokuz aydır eğitim gören çocuklar, konuklara unutamayacakları bir müzik ziyafeti sundu. TOBAV İzmir Şubesi Başkanı İsmail Bilen, “Amaç, nitelikli bireyler yetiştirmek. Çünkü nitelikli bireyler, nitelikli toplumları oluşturur” dedi.

Haberin Devamı

Kütüphaneyi ünlü yazar açtı
Seferihisar’ın Orhanlı Köyü’nde, Atatürk Çocukları Kütüphanesi açıldı. Belediye ile Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nce kurulan kütüphanede 3 bin 500 kitap yer aldı. Açılışa, Belediye Başkanı Tunç Soyer ile gazeteci-yazar Can Dündar da katıldı. Dündar, kendisine ait kitapları da imzaladı.

Şampiyondan salsa dersi
DÜNYA ve Avrupa salsa şampiyonu Aytunç Bentürk Dans Arts Dans ve Spor Kulübü’nde iki gün ders verecek. Bugün 19.00-20.00 (orta seviye), yarın 15.00-16.00 (başlangıç), 16.15-17.15 (orta seviye), 17.30-18.30 (orta-ileri seviye) saatleri arasında gerçekleşecek. Bu arada bu akşam Mischka Live’da da Big Latin&Club Nights partisi var.