Ege BUCA MERCEK ALTINDA

BUCA MERCEK ALTINDA

21.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaşadıkları krize rağmen sahadaki performansları ile dikkat çeken sarı-lacivertli futbolcular, Süper Lig ekiplerinin özel gözlemcileri tarafından izlemeye alındı...

BUCA MERCEK ALTINDA

Bucaspor yaşadığı bütün krizlere rağmen ligin ilk yarısında sergilediği performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanırken, Fırtına’nın vitrine çıkardığı gençleri takibe alan kulüp temsilcilerinin tebessüm ettiren raporlamalar yaptıkları ortaya çıktı.

İlginç rapor
Buca’nın Gençlerbirliği’nden cüzi bir bedelle Efe’yle birlikte aldığı Alparslan’ın, Başkent ekibinin teknik patronu Fuat Çapa’nın adına sarı lacivertli ekibin maçını izleyen analizcinin, “Bucaspor’da çok iyi bir sol bek var” şeklinde rapor yazmasına neden olduğu ifade edildi.

Özel analizci
Buca’dan ayrılan Jebrin’den Kamil Ahmet’e, yıldızları parlayan kaleci Ömer’den Abdülkadir’e kadar Bucalı birçok futbolcu Süper Lig kulüplerini peşinden koştururken, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa da İzmir’e özel analizci yolladı. Belçika’dan Ankara’ya yeni gelen, Fırtına’nın Adana’yla 2-2 berabere kaldığı maçı izleyen Türk scout, Alparslan için “Buca’da çok iyi bir sol bek var. Alırsak faydalı olur” şeklinde rapor yazdığı, Başkent ekibinin kurmaylarının da, “Onu zaten biz verdik” dediği ortaya çıktı. Buca sezon başında Alparslan’ı bonservisiyle, Efe’yi ise satın alma opsiyonuyla kiralık olarak renklerine bağladı.

Haberin Devamı

Düşük maliyetle yıldız transfer

Bu olayın Buca’nın transfer başarısını ortaya koyduğunu belirten Genel Menajer Murat Dizdar, “Geçen yıl Abdülkadir, bu sezon Alparslan ve Efe gibi kendi takımlarında değeri anlaşılmamış, ama çok yetenekli oyuncuları cüzi maliyetlerle aldık. Altyapıdan Civar, Mehmet İncebacak, Salih gibi yıldız adaylar ile Erman, Zafer, Serkan Yanık gibi tecrübeli isimleri Teknik Direktör Sait Karafırtınalar güzel bir karışım yaptı” diye konuştu.

Galatasaray’da parlayamadı

Werder Bremen’in altyapısından çıkan Alparslan, 20 yaşındayken Galatasaray’la üç yıllık sözleşme imzaladı. O dönem Hakan Balta ve Volkan Yaman gibi solakların gölgesinde kaldı.