Ege Buca metroda ilk adım!

Buca metroda ilk adım!

26.05.2021 - 00:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olacak yeni hattın yapımı için uluslararası ihale sürecini 28 Mayıs’ta başlatıyor

Buca metroda ilk adım

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci aşaması olacak Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli firmaların birinci aşama yeterlilik dosyaları, 28 Mayıs Cuma günü açılacak. Projeye finansman desteği sağlayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın resmi internet sitesinde, elektronik ortamda açılacak dosyalar, ihale komisyonu tarafından incelemeye alınacak. Değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından yeterli görülen istekliler, fiyat tekliflerinin verileceği ikinci aşamaya davet edilecek. Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı, 1 milyar 70 milyon Euro’luk bütçesiyle İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak. 13.5 kilometre uzunluğundaki hat; Üçyol Metro İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet verecek. İZBAN’la da entegre olacak hattın inşaatına bu yılın ikinci yarısında başlanması planlanıyor. Çalışmaların dört yıl sürmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Buca metroda ilk adım

‘Urla gözbebeğimiz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yarımada turu Urla’dan başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU tarafından son iki yılda ilçede 100 milyonu bulan yatırımları inceleyen Başkan Soyer, modern terminal binası, Kum Denizi Sahili ikinci etap düzenlemesi gibi yeni yatırımların müjdesini de verdi. Soyer, “Urla bizim gözbebeğimiz. Olağanüstü potansiyele sahip bu güzel ilçemizin gelişmesi için canla başla çalışıyoruz” dedi. Soyer, açtıkları yeni su kuyuları ile bu yaz Urla’da su sıkıntının yaşanmayacağını söyledi. Başkan Soyer, yarımada turu kapsamında yarın Seferihisar’da olacak.