Ege Burçak’tan çifte zafer!

Burçak’tan çifte zafer!

27.07.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin milli cimnastikçisi Burçak Şenman, Fransa’nın ev sahipliğinde online düzenlenen Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası’nda iki kupa birden kazandı. 25 rakibini geride bırakan başarılı sporcu büyük gurur yaşattı

Burçak’tan çifte zafer

İzmir Milliyet - İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) 18 yaşındaki milli cimnastikçi öğrencisi Burçak Şenman, Fransa’nın ev sahipliğinde online düzenlenen Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası’nda çifte kupa kazandı.

Haberin Devamı

Çeşitli ülkelerden şampiyonaya katılan 25 rakibini geride bırakan Burçak, büyükler kategorisinde hem labut hem top kullanarak gerçekleştirdiği başarılı performansla iki farklı alanda da birinciliğe layık görüldü. Çevrimiçi düzenlenen şampiyonaya Halkapınar Spor Salonu’ndan canlı bağlanarak katılan İzmirli sporcu, kendine özgü figürleriyle büyük beğeni toplayıp kariyerindeki madalya ve kupa sayısını da 50’ye ulaştırdı.

Depreme rağmen yılmadı

Geçen yıl İzmir’de meydana gelen ve 117 vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem faciasında depremin en çok vurduğu ilçelerden Bornova’daki evlerinin ağır hasar alması sonucu ailesiyle birlikte taşındığı Güzelbahçe’de çalışmalarını devam ettiren Burçak Şenman, spordan kopmadı. Burçak, “Uluslararası Cimnastik Federasyonu’nun düzenlediği turnuva, salgın nedeniyle bu yıl çevrimiçi yapıldı. Ancak yüz yüze yapılan yarışmadaki kurallar geçerliydi. Online gerçekleşen birçok yarışmada hareketlerinizi video ile kaydederek yarışmaya yolluyorsunuz. Fransa’daki turnuvada ise performansımı canlı sergiledim. Tek hakkım vardı. Hem labut hem de topla sergilediğim performansla iki birincilik aldım. Kupalarım kargoya verildi, gelince odamın en güzel yerine kupalarımı yerleştireceğim” dedi.