Ege Burhaniye’nin soğuk sıkım zeytinyağı yakında rafta

Burhaniye’nin soğuk sıkım zeytinyağı yakında rafta

04.11.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

“Burhaniye Belediyesi Zeytinyağları” markası altında zeytinyağı üreten Burhaniye Belediyesi, 2021 sezonu için hasada başladı.

Burhaniye’nin soğuk sıkım zeytinyağı yakında rafta

Tüm zeytinlerin özenle ve son sistem yöntemler ile toplandığını bildiren Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Erken hasat, soğuk sıkım olarak üretilen Burhaniye Belediyesi Zeytinyağları için yeni hasat dönemine girdik. Burhaniye ismi artık bir marka! Zeytinyağlarımızın kalitesi ve güvenirliği sayesinde bölgemiz halkına da önemli katkı sağladık. Belediye güvencesiyle satılan zeytinyağlarımızdan hareketle Burhaniye’mizin zeytinyağının kalitesi de anlaşıldı. Artık zeytinyağı almak isteyenler ilk olarak Burhaniye ismini de düşünüyor.

TARİŞ Zeytinyağı fabrikalarında el değmeden 23-25 derece sıcaklıkta soğuk sıkım olarak işlenen zeytinyağı, özel olarak şişelenerek yakın zamanda sofralarda ki yerini alacak. Alışveriş yapmak isteyenler, Türkiye’nin her yerine ücretsiz kargo imkânı sunan www.burbelzeytin.com web adresini ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı

‘Yalnız değilsiniz’

Burhaniye Belediyesi’nin “Yalnız Değilsiniz” projesi, evinden çıkamayan yaşlı hastaların sağlık kontrollerini yapıyor, kişisel bakım ve ev temizliği işlerine yardımcı oluyor. “Yaş almış büyüklerimiz bizim geçmişimizin bir halkası, bize yön veren, önümüze ışık tutan birer değerdir” diyen Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Bir telefon kadar uzağınızdayız, bizleri her an arayabilirsiniz” dedi.

Yakacak yardımı

Öte yandan yakacak yardımları başladı. Belediye, şehir genelinde budama yapılan ağaçlardan elde edilen odunları şantiyede kesip çuvallıyor, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere ulaştırıyor. Başkan Deveciler, “Toplamda bin kişiyi bulan ailelere, yaklaşık 10 bin çuval odun dağıtılması hedefleniyor. Ayrım yapmaksızın sosyal yardımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Personelin hakkını koruyoruz’

Devrimci İşçi Sendikaları’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan ile Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin H. Ovalı, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’i makamında ziyaret etti. Çalışkan, “Demokrasiden yana olan siyasetçilerden tarafız. Belediye başkanımızla ve yönetimimizle beraber aynı noktadan baktığımızdan hiçbir kuşkumuz yok” dedi. Başkan Deveciler de, personele sendikalaşmaları noktasında destek vereceklerini, haklarını her daim koruyacaklarını belirtti, örgütlü mücadelenin yanında olduğunu söyledi.