Ege Büyük zafer 99 yaşında!

Büyük zafer 99 yaşında!

30.08.2021 - 07:02 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünü kutlayan Egeli başkanlar, her zaman Atatürk’ün izinden ilerlemeye devam edeceklerini vurguladı

Büyük zafer 99 yaşında

Egeli belediye başkanları, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü için bir mesaj yayınladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çağdaş, demokratik, laik ve ilerici bir Cumhuriyet inşa eden Atatürk izinden ilerlemeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Çerçioğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
‘Cesaret aşıladı’
“Bağımsızlığı karakter edinmiş bir milletin, cesur, kudretli ve fedakar kahramanlarının, hürriyet ve vatan sevdaları ile canları pahasına verdikleri mücadele, 30 Ağustos 1922’de destansı bir zaferle taçlanmıştır. Özgürlük ve bağımsızlık aşkı ile savaşarak düşmanı topraklarımızdan söküp atan bu büyük irade, milli mücadelemizin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm yurttaşlara cesaret aşılamıştır.”
‘İmkansızlıkları yendi’
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki şanlı ordumuz, her türlü imkânsızlıklara rağmen aziz milletimizin azmi ve inancı ile dünya tarihine altın harflerle geçecek bir zafere imza atmıştır. Aziz milletimiz bu zafer ile hiçbir koşulda esareti ve işgali kabul etmeyeceğini, özgürlüğü ve istikbali için tek vücut olarak kanının son damlasına dek mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırmıştır” dedi.
‘Koruyacağız’
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı. Kurtuluş Savaşı’nın başlamasıyla özgürlüğe, kurtuluş inancına ve aydınlık yarınlara dair yeşeren umutların 30 Ağustos zaferiyle gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Başkan Akın, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığını dile getirdi, “Türk Milleti olarak bizlerin de en büyük görevi, büyük ve zorlu mücadeleler sonucunda düşman işgalinden kurtarılan ülkemizi, Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını koruyup, her ne pahasına olursa olsun sahip çıkmak olacaktır” şeklinde konuştu. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de, “30 Ağustos, Türkün bağımsızlık mücadelesini, vatan aşkını dünyaya gösteren en önemli başarılarından biridir” ifadesini kullandı. Başkan Çerçi, “99. yılını kutladığımız bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin imkânsızlıklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini yedi düvele göstermiştir” dedi.