Ege Çakabeyli mucitler, Buluş Şenliği’nden ikinci döndü

Çakabeyli mucitler, Buluş Şenliği’nden ikinci döndü

01.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

TÜRKİYE çapında gerçekleştirilen, 54 okulun katıldığı 5’inci İstanbul Buluş Şenliği’nde, Çakabey Anadolu Lisesi ekibi de yarıştı, Türkiye ikincisi oldu.

Çakabeyli mucitler, Buluş  Şenliği’nden ikinci döndü

Öğrenciler, gerilmiş çelik telden ibaret parkurda hareket edebilecek bir cihaz geliştirerek, parkuru en hızlı şekilde tamamlamaya çalıştı. 10-B sınıfından Yağız Yar, Egemen Bayraktar, Yasemin Derici ve Nilüfer Yeşilkaya’dan oluşan Çakabey ekibi, 3.46 saniyelik performansıyla başarıya imza attı. n İZMİR Milliyet


TED’li öğrenciler kamp yaptı doğayla iç içe 2 gün geçirdi
TED Aliağa Koleji’nde 2 yıldır sürdürülen “Uluslararası Gençlik Ödülü Programı” çerçevesinde kamp yapıldı. Öğrenciler, Kemalpaşa Dereköy’de çadırlar kurdu, geceyi kamp ateşi çevresinde geçirdi. Doğada yaşam becerileri konusu yaşanarak öğrenildi, 2 günde toplam 20 kilometrelik doğa yürüyüşü de gerçekleştirildi. Genel Koordinatör Alpaslan Özbay, bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.
İZMİR Milliyet

Tevfik Fikret, doğumunun 141. yılında İzmir’de anıldı
TÜRK edebiyatında derin izler bırakan ünlü şair Tevfik Fikret’in doğumunun 141’inci yılı, İzmir Tevfik Fikret Lisesi’nde de kutlandı. TOBAV, Bilim ve Ütopya Dergisi, Ulusal Eğitim Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe, veli, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan kalabalık davetli topluluğu katıldı. Tevfik Fikret’in çağdaş, vatansever ve özgürlükçü kimliğinin vurgulandığı gecede, ünlü şairin şiirleri okundu. Öğrencilerin oluşturduğu koro da şef İsmail Bilen yönetiminde müzik ziyafeti sundu.
İZMİR DHA


Somer’in adı yaşatılacak
EGE Çağdaş Eğitim Vakfı’nın (EÇEV) Altındağ Eğitim Merkezi’nin adı, Rasih Somer Eğitim Merkezi olarak değiştirildi. Ailenin, EÇEV’e kuruluşundan bu yana destek vermesi nedeniyle layık görüldüğü bildirildi. EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Okan Sezer, Somer Ailesi adına Meral Somer’e teşekkür plaketi sundu. Sezer, “Sesimizi duyan ve bu ülkenin geleceğine yatırım yapmayı seçen herkese minnettarız” dedi. Somer de, “Gururla izlediğimiz, çağdaş, laik, sosyal gençler yetiştiriyorsunuz. Kutluyoruz” diye konuştu.
DHA