Ege Çameli, Eko turizmle dünyaya açılıyor

Çameli, Eko turizmle dünyaya açılıyor

15.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Denizden 1300 metre yükseklikte, çevresi çam ormanlarıyla kaplı olan Denizli’nin Çameli ilçesi, Türkiye Dağ Bisikleti Maratonu ve Dünya Yamaç Paraşütü Kupası’yla adını hem ülkeye hem de dünyaya duyurdu.

Çameli, Eko turizmle dünyaya açılıyor

Elmalı, Karabayır, Ağlı, Karanfilli, Kirazlı Yaylaları, Emecik, Mınak (Tekederesi), Zindan, Gürsu Kapuz, Güngörmez, Çamlıbel, Karanfilli kanyonları ve Yamaç paraşütü yapılan 2140 metrelikteki Yaylacık Dağı ile ünlü Çameli Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile alternatif turizm işbirliği için iyi niyet anlaşması yaptı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çin heyetini Çameli Taş Konakları’nda ağırladı.

Haberin Devamı

Çin heyeti hayran kaldı

Her iki bölgenin doğa ve macera sporları bakımından birbirine çok benzediğini ve doğa turizminin geliştirilmesi gerektiğini belirten Guizhou Dağ ve Açık Hava Sporları Bakan Yardımcısı Xiang Wenming, Başkan Arslan’ı, bu yıl ilk kez düzenleyecekleri Guızhou Uluslararası Hava Oyunları Şampiyonası’na davet etti.

Taş konaklar

Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan, ‘Çameli Eko Turizm Altyapı Geliştirme Projesi’ için 600 bin lira destek alan Çameli Belediyesi, çam ormanların içine, şehir hayatından bunalıp uzaklaşmak isteyenler için birbirinden güzel taş konaklar yaptı. Hepsi farklı şekilde dizayn edilen 10 adet taş konak, açık hava sıcak su havuzu, 200 kişilik restoranıyla kalabalık gruplar halinde tatil yapmaya da olanak sağlıyor. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Çameli Taş Konaklar’ı; hamamı, özgün mimarisi ve huzurlu atmosferiyle yerli ve yabancı tüm misafirlerin hizmetinde olacak” dedi.

Haberin Devamı

Çameli, Eko turizmle dünyaya açılıyor

Binlerce sporcu geliyor

Başkan Cengiz Arslan, dört yılda ilçeyi doğa sporları için aranan yerlerden biri haline getirdi. Yayla, dağ, mağara, doğa yürüyüşü (Trekking), kuş gözlemciliği (Ornitoloji), yaban hayatı (Fauna) gözlemciliği, dağ bisikleti, foto safari, sportif olta balıkçılığı ve kamp için, bölgelerinin ideal olduğunu dile getiren Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan şöyle konuştu:

“Göreve başladığım günden bugüne, Çameli’ni Eko Turizm konusunda ön plana çıkarttık. Geçen yıl Dünya Yamaç Paraşütü Kupası’nda dünyadan sporcuları ilçemize çekmiştik. Bu yılda, 1-7 Eylül 2018 tarihinde Yaylacık Dağı’nda ikincisini düzenleyeceğimiz Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası’yla, binlerce yamaç paraşütçüsünü ilçemize çekmeyi hedefliyoruz.”

Çameli, Eko turizmle dünyaya açılıyor

Emecik Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor

Çameli’nde bir çobanın keşfettiği ve Denizlili doğaseverlerin ilk kez gidip fotoğrafladığı Emecik Kanyonu, keşfedilmeyi bekliyor. Henüz hiçbir kaydı bulunmayan, Çameli ilçesi Karabayır ve Kirazlıyayla arasında kalan, köylülerin Gavurdeliği dedikleri kanyon; yemyeşil dağları, tertemiz akarsuyu ve insan eli değmemiş doğasıyla görenleri büyülüyor. Kanyon boyunca pek çok küçük şelale, yüzme havuzunu andıran su göletleri gezi boyunca doğaseverleri kendisine hayran bırakıyor. Dere yatarındaki yaklaşık 30-40 metreye ulaşan çınar ağaçlarının oluşturduğu görüntüler muhteşem bir atmosfer yaratıyor.

Haberin Devamı

Muhteşem lezzetler

Denizli’ye 130 kilometre mesafede olan Çameli, fasulyesi, elması, cevizi, çam balı, alabalığı ile ünlü. İlçede yıllık ortalama 4 bin ton alabalık balık, 6 bin ton elma, 500 ton kiraz, 300 ton ceviz, 80 ton fasulye üretiliyor. Kovan başına 5-20 kilogram bal verimi alınıyor.