Ege Can dostların kurtarıcıları

Can dostların kurtarıcıları

06.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gönüllü iki kadın avukat, yangından etkilenen hayvanları kurtardı. Tuğba Gürsoy, “Bu, bizim insanlık vazifemiz” dedi. Burcu Yağcı, 100’e yakın kümes hayvanı ile 7 keçi, 4 kedi ve 1 köpeği yaşama döndürdüklerini söyledi

Can dostların kurtarıcıları

Marmaris’te orman yangınından etkilenen hayvanları kurtarmak için gece gündüz mücadele veren avukatlar Tuğba Gürsoy ile Burcu Yağcı, özverileriyle takdir topluyor. Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Gürsoy ile meslektaşı Yağcı, Antalya’nın Manavgat ilçesinde orman yangınının başlamasının ardından hayvanları kurtarmak için bölgeye gitti.
Otomobilleriyle yangının etkili olduğu bölgelere ulaşan, alevden ve dumandan etkilenen kedi, köpek, keçi ve kümes hayvanlarına sahip çıkan iki avukat, kurtardıkları hayvanları tedavileri için Marmaris’teki bir veteriner kliniğine götürüyor. Yangın nedeniyle tahliye edilen Turgut Mahallesi’ne, hayvanları kurtarmak için tekneyle ulaşan avukatlar, sosyal medya hesapları ya da telefonlarına ulaşılması durumunda, 24 saat yardıma koşuyor.

Haberin Devamı

‘Ulaşamadık, yandılar’

Avukat Tuğba Gürsoy, Antalya ve Marmaris’teki orman yangını bölgesinde gece gündüz demeden nöbet tuttuklarını söyledi, “İnsanlar bir şekilde yangından kaçıyor, ama hayvanlar orada kalıyor. Hisarönü Mahallesi tahliye edildi. Bir kümeste çok sayıda hayvan vardı. Biz onlara ulaşamadık ve onlar orada yandı” dedi. Avukat Burcu Yağcı da, kurtarılmaya muhtaç hayvanlar için bölgede olduklarını dile getirdi, “Şimdiye kadar 100’e yakın kümes hayvanı, 7 keçi, 4 kedi ve 1 köpek kurtardık” dedi.

Haybulans işbaşında

Selçuk Belediyesi, yangından etkilenen Marmaris Armutalan Mevkii’ne Haybulans gönderdi. Haybulans ve veteriner hekim yangından etkilenen can dostların tedavisine destek oluyor. Bölgede HAYTAP tarafından kurulan sahra hastanesinde konuşlanan Haybulans. yangından etkilenen can dostların tedavisine destek olmanın yanı sıra medikal malzeme ve mama desteği de sundu.

Haberin Devamı

Can dostların kurtarıcıları

‘Dayanışmayla atlatırız’

 Kuşadası Belediyesi’nin haybulans aracı, bir veteriner hekim ve bir teknisyenle Marmaris’te görev başında. Alevlerden ve dumandan zarar gören büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile evcil ve yabani hayvanlara klinik tedavi sunacak olan araç, yangın kontrol altına alınana kadar bölgede kalacak.
Belediye Başkanı Ömer Günel, Türkiye’nin farklı kentlerinde art arda meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti, “Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor süreci ancak dayanışma ile atlatabiliriz. Kuşadası Belediyesi olarak yangınlar nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın ve günlerdir alevlere karşı canla başla mücadele eden işçilerimizin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattığımız yardım kampanyaları sürerken yangından etkilenen can dostlarımıza karşı duyarsız kalmamız mümkün değildi. Haybulans aracımızı yangından etkilenen can dostlarımıza şifa olması için uzman personelimiz ile birlikte Marmaris’e gönderdik. Yangınların bir an önce kontrol altına alınmasını temenni ediyorum” dedi.

5 dilde kampanya

Kuşadası Belediyesi, orman yangınları ile mücadele eden işçilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir yardım kampanyası başlattı. Kampanyayla ilgili olarak Belediye’nin sosyal medya hesaplarından Türkçe dışında İngilizce, Almanca, Flamanca ve Arapça dillerinde de görseller yayımlandı. Destek için 444 71 14 no’lu Güvercin Masa Çağrı Merkezi aranabilir.