11.03.2026 - 00:55 | Son Güncellenme:
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun iş birliğinde düzenlenen ‘Cesaretin Adı: Kadın’ zirvesine toplumun farklı katmanlarından ve sektörlerinden kadınlar bir araya gelerek ‘Kadın’ı konuştular.
Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen zirveye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, Cesaretin Adı: Kadın Proje Fikir Lideri Öznur Tugay, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Deniz Celep, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Erdoğan, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, meclis üyeleri, çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Kadın girişimciler buluştu
Zirve, açılış konuşmaları sonrasında paneller ile sürdü. Günün ilk paneli ‘İzmir’in Kadın Girişimcileri / Liderleri’ başlığı altında yapıldı. Kendi girişimcilik hikayelerini anlatan konuşmacılar, karşılaştıkları zorlukları, girişimciliğe giden yolda yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştılar. Günün ikinci panelinde ise ‘Kadın Sağlığı ve İş Yaşamı: Görünmeyen Gerçekler’ konuşuldu. Öğle arası sonrası günün ikinci bölümü ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım’ın sunumu ile başladı. Günün üçüncü panelinde ise ‘Sahnede ve Medyada Kadın ve Topluma Etkisi’ konuşuldu. Günün son panelinde ise ‘İş Dünyasında Kadın ve Sistemsel Engeller’ konuşuldu. Günün son sunumunu ise Yazar Ahmet Şerif İzgören yaptı.