Ege Çeşme’de canlılık 12 ay sürecek

Çeşme’de canlılık 12 ay sürecek

22.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Çeşme’de canlılık 12 ay sürecek

Uzun bayram tatilinin de etkisiyle yüzde yüz 100 doluluğa ulaşan ve 1 milyonun üzerinde tatilciyi ağırlayan Çeşme’de turizmciler ve esnafın yüzü gülüyor. Canlılığın, Çeşme Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliklerle eylül ve ekim aylarında da sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Yabancı akını

Bayramı dolu dolu ve huzurlu geçirdiğini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “9 günlük tatil bayram şekeri gibi geldi. Çeşme’de artık sezon üç ay sürmüyor. Konuklarımız, yaz sezonu dışında da Çeşme’yi tercih ediyor. Bu yıl yurt dışından; Çin, Hollanda, Almanya ve Japonya’dan ciddi miktarda turist geldi. Yaz sezonu dışında yaptığımız etkinliklerle de Çeşme’yi canlı tutmaya çalışıyoruz” dedi.

“9 Durak 9 Deneyim” projesi kapsamında Ekim ayının sonuna kadar düzenlenecek olan etkinlikler şunlar: 25-26 Ağustos’ta 7. Ildır Kültür ve Sanat Festivali, 1-12 Eylül günleri arasında 4. Uluslararası Klasik Müzik Akademisi, 22-23 Eylül’de 4. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, 6-7 Ekim’de 5. Germiyan Festivali, 20-21 Ekim’de 4. Aşk Festivali ve 3-4 Kasım’da da Gran Fondo Çeşme Bisiklet Yarışları.