Ege Çeşme dolup taşacak

Çeşme dolup taşacak

21.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

11. Alaçatı Ot Festivali’nde lezzet ve müzik şöleni bir arada yaşanacak

Çeşme dolup taşacak

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 24-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenlenecek.
Etkinliğin kurucularından Ayhan Sicimoğlu ve Tülin Onaner’in katılımıyla 25 Mart’taki kortej, festival coşkusunu tüm sokaklara yayacak. Ardından Ayhan Sicimoğlu &Latin All Star konseri gerçekleşecek. 26 Mart günü ise, Çağla Şıkel’in sunacağı, en güzel yemek yarışması ile en çok çeşit ot toplama yarışması düzenlenecek. Kenan Doğulu da saat 20.00’de Çamlı Kuyu Meydanı’nda Çeşmelilerle buluşacak.
Sevgi köprüsü
Umutları diri tutmaya ve daha çok üreterek güzellikleri çoğaltmaya ihtiyaç duyulan günler yaşadığımızı belirten Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Festivalimiz bir sevgi ve onarma köprüsü görevi görüyor. Hiçbir zaman sadece bir yemek festivali olmadı. Doğadan koparılmış, betonlar arasına hapsolmuş insanlığın önemli bir kaçış noktasına dönüştü” dedi.