Ege Çeşme, Klintsi’nin kardeş şehri olacak

Çeşme, Klintsi’nin kardeş şehri olacak

11.06.2017 - 05:37 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un eşi Marina Karlov'a, Başkan Dalgıç’ın olumlu yanıt vermesine çok sevindiğini söyledi, Klintsi’ye davet etti

Çeşme, Klintsi’nin kardeş şehri olacak

Ankara’da suikast sonucu öldürülen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un eşi Marina Karlova ve Klintsi Belediye Başkanı Sergey Yevteyev, bir Türk kentini- Kentsi ile kardeş şehir yapma çağrısına Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç olumlu yanıt verdi. Dalgıç’ın olumlu yanıtına sevinen Klintsi Başkanı Yevteyev, “Dalgıç’ı bölgemize davet ediyoruz. Kahraman Karlov’un anısını Türkiye ile birlikte yaşatacağız. Marina Karlova bize eşinin Klintsi ile Türkiye’den bir kentin kardeş şehir olmasını çok arzuladığını söylemişti” dedi.

Haberin Devamı

Ortak organizasyon

Yevtetev, “Çeşme Belediye Başkanının, Karlova’nın çağrısına yanıt vermesi bizi çok memnun etti. Çeşme’nin fotoğraflarına ve tarihine göz attım. Gelecekte çocuklarımızın Çeşme’de tatil yapması için birlikte organizasyon yapabiliriz. Forum, festival ve çeşitli etkinlikleri hem kentimizde hem de Çeşme’de düzenleyebiliriz. Sayın Dalgıç’la ikili prosedürlerinin ardından işbirliği memorandumu imzalayabiliriz. 19-24 Haziran’da düzenlenecek Uluslararası Slav Birliği Festivali toplantısında Dalgıç’ı aramızda görmek isteriz” diye konuştu.