Ege Çevreci otobüsler trafiği rahatlatacak

Çevreci otobüsler trafiği rahatlatacak

17.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Manisa Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, kentiçi trafiği rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği çevreci elektrikli otobüslerin imalat edildiği yeri inceledi, “Bu yıl içinde trafiğe dahil etmek istiyoruz” dedi.

Çevreci otobüsler trafiği rahatlatacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kentiçi trafiği rahatlatmak ve çevreye katkı sağlamak amacıyla hayata geçireceği elektrikli otobüslerin imalatlarına başlandı. İl genelinde ulaşım noktasında yaptığı devrimlerle örnek teşkil eden Büyükşehir, çevre dostu elektrikli otobüsler için geri sayıma başladı. Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, üretimin yapıldığı fabrikayı ziyaret etti, çalışmaları inceledi, yetkililerden Manisa için üretilen elektrikli otobüslerin ne aşamada olduğu noktasında bilgiler aldı.

Haberin Devamı

Bu yıl hizmette

Manisa’nın trafik ve hava kirliliği konularında bir takım sorunlarının olduğunu, bunların çözümü için üzerlerine düşeni yapmanın çabasını gösterdiklerini belirten Başkan Ergün, “40 yıllık çöp sorunun çözümü, arıtma tesisleri, yeşillendirme çalışmalarıyla şehrimizde önemli çevreci yatırımlarımız var. Bunların yanında ilimiz merkezinde özellikle servis saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçmek ve çevre kirliliği oluşturmayacak araçlarla işçilerin taşınması düşüncesiyle elektrikli otobüs projemizi hayata geçirdik. Bıl yıl içinde otobüslerimizi trafiğe dahil edip, trafik sorununa önemli ölçüde çözüm getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.