Ege Çevreyi korumak önceliğimiz

Çevreyi korumak önceliğimiz

23.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi ve ÇMO İzmir Şubesi işbirliğinde düzenlenen sempozyumda, ilçenin iklim değişikliğine karşı yol haritası çıkarıldı

Çevreyi korumak önceliğimiz

Konak Belediyesi ve Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) İzmir Şubesi’nin düzenlediği İklim Değişikliği Kent ve Çevre Sempozyumu’nda, yerel yönetimler ve sivil toplum düzeyinde gelecekte yaşanacak iklim, gıda ve su sorunlarına karşı yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapıldı. ÇMO İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay, “Sempozyumla özellikle şehrimizde, bilim insanları, şehir yöneticileri ve burada yaşayanlarla birlikte çalışmalarımızı ve kentimizi değerlendirmek istedik” dedi. Sempozyumun çıktılarını değerlendirip yol haritası çizeceklerini belirten Başkan Abdül Batur da, şöyle konuştu:
İki yıldır birinciyiz
“Çevreyi korumak bizim öncelikli görevlerimizden ve mücadelemizi güçlendirmenin yolu da kamuoyunun farkındalığını artırmaktan geçiyor. Atık pil toplamada belediyemiz iki yıldır üst üste birincilik alıyor. Ambalaj atıklarının geri dönüşümü için düzenli olarak çalışıyoruz. Doğaya nasıl davranırsak o da bize öyle yanıt veriyor.”