Ege CHP’li Oyan, seçim dosyalarını açtı

CHP’li Oyan, seçim dosyalarını açtı

10.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Milletvekili, İzmirli Bakanlar’ın kampanyaları sırasında yaptıkları harcamalara dikkat çekerek, Yıldırım ve Günay’ın, “rekabet eşitliğine uygun davranmadıkları” gerekçesiyle istifalarını istedi

CHP’li Oyan, seçim dosyalarını açtı

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın seçim dönemindeki harcamalarına tepki göstererek, iki bakanı da istifaya çağırdı.

Kimlere gönderildi?
Oyan, Bakan Günay’a yönelttiği ve “İzmir’de tüm seçmene değil merkez ilçede örnekleme yoluyla seçmene ulaşıldı. Para da kampanyayı destekleyen arkadaşlar tarafından ödendi” yanıtını aldığı soruya, PTT Genel Müdürlüğü’nün tam ters yönde yanıt verdiğini söyledi. Oyan, PTT‘den “İzmir’de 2 milyon 904 bin 485 seçmene mektup gönderildi. Bunun için Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan 720 bin lira tahsil ettik” yanıtının geldiğine dikkat çekti. Oyan, “İki bakan da istifa etmeli. Günay yalan söyledi. Yıldırım da kendisine bağlı bir birimi kullandı. İkisi de rekabet eşitliğine uygun davranmadı” dedi. CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın seçim dönemindeki harcamaları için verdiği soru önergesini gündeme getirdi. Oyan, sorusuna Bakan Yıldırım’ın cevap bile vermediğini, Bakan Günay’ın ise seçmene mektup gönderme organizasyonu için “İzmir’de tüm seçmene değil merkez ilçede örnekleme yoluyla seçmene ulaşıldı. Para da kampanyayı destekleyen arkadaşlar tarafından ödendi” dediğini anlattı.

PTT farklı bilgi verdi
Günay’ın bu yanıtıyla tatmin olmayan Oyan, Bilgi Edinme Yasası’ndan yararlanarak, PTT Genel Müdürlüğü’ne de sorduğu aynı soruya gelen ayrıntı yanıtın Bakan Günay’ın açıklamalarıyla terk düştüğünü belirterek, şöyle konuştu:
“Bu bilgiler yapılan işlerin gösterdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Günay doğru rakam vermedi
CHP İzmir Milletvekili Oyan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde öküz altında buzağı aranırken bakanların anlayışına tepki göstererek ikisini de şu sözlerle istifaya çağırdı: “Bakan Günay yanıtında ‘arkadaşlar’ diyor. Bunlar kimler? Kültür Bakanı yalan söylüyor. Örnek kitle toplam kitlenin yüzde 10’unu geçmezken PTT’nin yanıtına göre burada tüm seçmene ulaşılmış. Üstelik PTT, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı bir kurum. Bu suçüstü yakalanmadır. Bunun peşini bırakmayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde öküz altında buzağı aranırken şu yapılan nasıl bir anlayışla karşı karşıya olduğu-muzu bize gösteriyor.

Yıldırım’ın araçları gitti!
CHP İzmir Milletvekili Oyan, seçim öncesi tören yapılarak PTT araç filosuna 313 araç alındığının açıklandığını ancak bunun sadece 13’ünün İzmir’e verildiğini ileri sürerek, “Bu İzmir halkını yanıltmaktır” dedi. CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, PTT Genel Müdürlüğü’nün, Bakan’ın euro cinsinden fatura kestiğini belirterek, “PTT Avro ile iş mi yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi durak ihalesini avro ile yaptığı için soruşturma geçirirken PTT bunu nasıl yapıyor? Ayrıca CHP İzmir İl Başkanlığı aynı türden bir mektubu 50 kuruşa gönderirken iki bakanın mektupları nasıl tanesi 20 kuruştan gidiyor. Yüzde 52 indirim neye göre yapılıyor?” dedi.