Ege CHP'li belediyeye Bakan'dan destek

CHP'li belediyeye Bakan'dan destek

11.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Evini Karşıyaka’ya taşıyan Ak Partili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, belediye tarafından hazırlanan önemli projeleri özel bir dosyada toplayarak takip edilmesi ve daha hızlı sonlandırılması için Ankara’ya gönderdi...

CHPli belediyeye Bakandan destek

12 Haziran seçimlerinden sonra Karşıyaka ile özel olarak ilgilenmeye başlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilçe genelinde yapılacak çalışmalar ile ilgili atağa geçti. Bakan Yıldırım, AK Parti’nin 90 bin oy geriye düşerek en fazla fark yediği ilçelerin başında gelen Karşıyaka ile ilgili özel çalışma başlattı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile görüşen Bakan Yıldırım, ilçe genelinde kimi yıllardır bekleyen, ilgili bakanlıkların onayına sunulan, Büyükşehir belediyesinde çalışmaları devam eden projelerin listesini istedi. Yıldırım ile Durak görüşmesinin ardından geniş bir dosya hazırlanarak resmi yazıyla Ankara’ya gönderdi.

İlk sırada Üniversite
Ege’de sonsuz isimli internet sitesinin haberine göre dosyanın içinde yer alan projeler arasında ilk sırayı üniversite aldı. Belediyenin Örnekköy’de imar planlarına koyduğu üniversite alanı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planları’nda rekreasyon alanına çevrilmişti. Belediye, bu alanda yapılacak tahsis ve protokol çalışmalarına katkı konulmasını talep etti.

Kentsel dönüşüm
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bölge halkı başta olmak üzere tüm ısrarlara rağmen yeraltına almadığı metro hattı Bakan’a gönderilen dosyada yer aldı. Durak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Demiryolları’nın ortaklaşa hayata geçirdiği İZBAN Şirketi’nden özellikle Nergiz ve Şemikler Bölgesi’ndeki hattı yer altına almasını istedi. Son dönemlerde partilerin en önemli konuları arasında yer alan Kent Dönüşümü dosyada da yer buldu.

3 yat limanı
Bakan Yıldırım’a doğrudan Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan çalışmalar ve projeler de sunuldu. Dosyada 60 yat kapasiteli Karşıyaka Spor Kulübü Önü Yat Limanı, 300 yat kapasiteli Bostanlı Balıkçı Barınağı Önü Yat Limanı ile yine 300 yet kapasiteli Mavişehir Yat Limanı ve Rekreasyon Alanı Dolgu İmar Plan Önerisi yer aldı.


100. yıl rüyası Ankara’ya teslim

Bakan Yıldırım’a sunulan dosyada ikinci sırayı ise yıllardır hasreti çekilen stad projesi yer aldı. Son olarak Carefour’un arkasında imar planlarında spor alanı olarak tahsis edilen alanın bir bölümünü ticaret merkezi yaparak Büyükşehir Belediyesi’nin onayına sunan Karşıyaka Belediyesi henüz bir cevap alamadı. Başkan Durak, Bakan Yıldırım’a verdiği dosyada stad sorununu ikinci sıraya koydu. Yıldırım’dan alanda uygulanacak imar planı değişikliğine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay vermesi istendi. Projenin Büyükşehir Belediyesi’nde takılması halinde Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisiyle hayata geçirilebileceği konuşuluyor.

ANKARA’YA GÖNDERİLEN PROJELER
1-Karşıyaka Örnekköy Üniversitesi.
2-Stadyum.
3-Metro Hattı’nın (Nergiz, Şemikler Bölgelerinde) yeraltına alınması.
4-Karşıyaka genelinde kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme.
5-Marinalar
6-Karşıyaka-Naldöken-Mavişehir Bölgeleri Arasında Kıyı Şeridine Hazırlanan 1/1000 Ölçekli Dolgu Amaçlı İmar Planı
7-Sanatoryum ve Teleferik
8-Rüzgar Enerjisi Projesi
9-Ankara İlköğretim Okulu’nun Dönüştürülmesi
10- Tramvay Güzergahları
11-Karşıyaka Çarşısı’nın bulunduğu yerdeki dolmuş duruklarının ve güzergahlarının iptal edilerek alanın kaldırılması
13-Askeri Tersanenin kaldırılması
14-Bisiklet Kullanım Projesi
15-Anadolu Caddesi Şemikler-Cumhuriyet Giriş Kavşağının yeraltına alınması
16-Bostanlı-Üçkuyular Otoyol Ulaşımı


Günay’la da Tartan yakınlaştı

Seçim bölgesi içinde yer alan karşıyaka’da ev alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Belediye Başkanı cevat Durak arasındaki sıcak ilişkinin bir benzeri de kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile konak Belediye Başkanı Hakan Tartan arasında kuruldu. Günay, gerek İzmirli sivil toplum kuruluşları ile, gerekse de bürokrasi ile yaptığı konuşmalarda, pek çok kez Tartan’ı örnek belediye başkanı olarak göstip, “koltuğunun hakkını veren başkan” olarak işaret etti. Tartan ise Günay’ın İzmir‘le ilgili çalışmalarını değerlendirirken “Bir vatandaş olarak Ertuğrul Günay’ın yaptıklarını onurla takip ediyoruz. İzmir’den aday olmanız bizim için onur oldu. Varlığınız İzmir’e güç katacaktır” sözlerine kullandı.