Ege Çocuklar da, anneler de mutlu

Çocuklar da, anneler de mutlu

18.09.2017 - 02:28 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi’nin, anne babaların çocuklarını yarım günlüğüne bırakıp kendilerine zaman ayırabilmeleri için projelendirdiği ücretsiz ‘Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’ yoğun ilgi görüyor.

Çocuklar da, anneler de mutlu

Bornova Belediyesi’nin, anne babaların çocuklarını yarım günlüğüne bırakıp kendilerine zaman ayırabilmeleri için projelendirdiği ücretsiz ‘Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’ yoğun ilgi görüyor. Mevlana ve Evka-3 mahallelerinde bulunan 2 ayrı merkezde, çocuklar sabah ve öğlen olmak üzere 2 farklı grupta eğitim görüyor.
İkram da yapılıyor
Merkezlere bırakılan minikler şarkılar ve oyunlar öğrenirken, oyuncaklarla da oynuyor. Resim ve grup çalışmaları yaparak yaşadıkları dünya ve çevre hakında da eğitim alıyor. Burada geçirdikleri zaman içinde süt, meyve ve kek ikramı da yapılıyor. Çocuk Gelişim Uzmanları ile beraber yardımcı öğretmenlerin de görev yaptığı merkezlerde çocukların psikomotor, sosyal, duygusal, bedensel ve öz bakım gelişimleri konusunda da destek olunuyor. Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocukları gelecekleri için hazırlarken, annelerinin de kendine zaman ayırması ve sosyalleşmesi için fırsat tanımış oluyoruz” dedi.