Ege Corendon’dan Ege çıkarması

Corendon’dan Ege çıkarması

14.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İki Türk girişimci tarafından Hollanda’da kurulan şirket, hedeflerini Kuşadası’nda düzenlenen bir toplantıyla paylaştı. Daha sonra İzmir’e geçen heyet, İZTO ile de iş birliği imkânlarını görüştü.

Corendon’dan Ege çıkarması

1997 yılında Hollanda’da iki Türk girişimci Yıldıray Karaer ve Atılay Uslu tarafından kurulan Corendon Turizm Gurubu, Kuşadası’nda düzenlenen bir kahvaltıda Corendon Havayolları’nın 2019-2020 hedeflerini aktardı. Toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de katıldı. Corendon’un Kuşadası ve bölgenin tanıtımına fayda sağlayacak mecralara sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Günel, “İş birliği içerisinde hareket etmek istiyoruz. Turizmci arkadaşlarımızla da bir araya gelip, Kuşadası’nın çıkarları için ortak bir çalışma yürütmemiz lazım. Biz meclis üyelerimiz de özellikle turizm camiasına yakın isimlerden seçtik. Belediyenin tüm imkanlarıyla bu konuya önderlik etmeye hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Yeni sistemi anlattı

Corendon Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer de, her yıl İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na, dünyanın farklı kentlerinden düzenledikleri uçuşlarla 71 bin kişi taşıdıklarını belirterek fırsatları değerlendirmek için çalıştıklarını kaydetti. Karaer, kurdukları yeni sistem sayesinde, acenteler ve otellerin de satışı yapılamayan turlardan ve paketlerden zarar etmeyeceği bir düzen sağlamayı ve bölge turizmini 12 aya taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Katkısı çok büyük

Önceki gün de İzmir Ticaret Odası’nı (İZTO) ziyaret eden Karaer, 1 Haziran’dan itibaren İzmir’den Avrupa’nın bazı noktalarına başlattıkları doğrudan uçuş sayısını artırmak istediklerini belirtti. İZTO’nun ticari ve turistik açıdan yurt dışına yapılacak doğrudan uçuşların artırılması konusunda her zaman desteğe hazır olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, “Kentimizin turistik ve ticari potansiyelinin hayata geçirilmesine büyük katkısı olduğuna inandığımız yurtdışı doğrudan uçuşların artırılması konusunda Corendon’a desteğe hazırız” dedi.