Ege Dâhi’nin ‘Düşler’i Folkart Gallery’de

Dâhi’nin ‘Düşler’i Folkart Gallery’de

10.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ukraynalı ressam Ivan Marchuk’un ‘Düşsel Detaylar’ı, 20 Mayıs’a kadar ziyarete açık. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Sanat, hayatımızın sembolü haline geldi” dedi.

Dâhi’nin ‘Düşler’i Folkart Gallery’de

Yaşayan 100 büyük dâhi arasında gösterilen, Ukraynalı ressam Ivan Marchuk’un eserleri Folkart Gallery’de ziyarete açıldı. Ukrayna Büyükelçiliği işbirliğinde, Proje direktörlüğünü Fahri Özdemir’in, küratörlüğünü Coşar Kulaksız’ın üstlendiği ‘Düşsel Detaylar’ adlı sergide 65 eser yer alıyor. İzmir iş dünyasının yoğun şekilde katıldığı serginin açılışında Karşıyaka Oda Orkestrası Şef Oğuzhan Kavruk yönetiminde mini bir konser verdi. Açılışta konuşan Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, “Ivan Marchuk’un muazzam eserlerini burada görmekten gurur duyuyorum. Kültürel anlamda ülkelerimizin birbirlerine anlamaları ve yakınlaşmaları açısından bu sergiyi çok faydalı buluyorum. İki ülke arasında ilişkilerimizin gelişmesi adına kurulan sanat köprüsünün öncülük edeceğini düşünüyorum” dedi. Büyükelçi Sybiha, konuşmasının ardından Mesut Sancak’a ve Fahri Özdemir’e Ukrayna için önem taşıyan ulusal gömleklerden hediye etti.

Haberin Devamı

Dâhi’nin ‘Düşler’i Folkart Gallery’de

‘Ruhumun sesi’

Gösterilen ilgilen duyduğu memnuniyeti dile getiren Marchuk da, “İzmir’de bulunmaktan çok mutluyum. Amacım, insanlara zevk vermek. Eserlerim, ruhumun sesini yansıtıyor” diye konuştu. Sanata ve sanatçıya verdikleri önemin altını çizen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Sanatın iyileştirici, değer üreten, hayata renk katan gücü, Folkart olarak, bizim iyiliğimizin ve aktif hayatımızın sembolü oldu. Folkart Gallery, bu mantığımızın ürünü. 2017 yılında Folkart Gallery’deki sergilerimizi gezmek üzere 140 bin kişi giriş yaptı. 2018 yılının ilki olan Chema Madoz’un sergisini gezenlerin sayısı ise 30 bine yaklaştı. Folkart Gallery, İzmir kültür-sanat hayatının, can damarı oldu. Bu tablo ile gurur duyuyoruz. Bizi her zaman daha iyisini yapmaya teşvik ediyor. Eminiz, 12. sergimiz olan, Marchuk’un sergiside sadece İzmir’in değil, bütün Türkiye’nin dikkatini çekecektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Felsefi, derin antik görüntüler

Ünlü sanatçı Ivan Marchuk’un Sovyetler Birliği zamanında ürettiği eserler, dönemin hâkim gücüne karşı cüretkâr, fiziksel görünümleri bakımından sembolik ancak felsefi derin antik görüntülerle bezenmiş. Sergi, Marchuk’un Lviv Uygulamalı Sanatlar Enstitüsü’ndeki yıllarından başlayıp, ‘Dünyamın Sesi’ dediği çalışmalarından ve olgunluk döneminde ortaya çıkardığı ‘Ruhumun Sesi’ dediği çalışmalarına kadar farklı dönemleri kapsıyor. Sergi 20 Mayıs’a kadar ziyaretçilerine açık.