Ege ‘Dayanışmayı artırmalıyız’

‘Dayanışmayı artırmalıyız’

30.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, 70 Avrupa parlamenterinin üye olduğu çalışma grubunda konuştu, ”Bağ kurmamız, ortak geleceğimizi inşa etmemiz gerekiyor” dedi

‘Dayanışmayı artırmalıyız’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Brüksel’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup, Dış İlişkiler Çalışma Grubu’yla bir araya geldi. 70 Avrupa parlamenterinin üye olduğu çalışma grubunda konuşan Başkan Soyer, Türkiye’nin bir Avrupa ülkesi olduğunu belirtti, ortak geleceğimiz için dayanışma ve işbirliğine vurgu yaptı. Soyer, “Türkiye’de ilerici, Avrupa değerleri ve ilkeleriyle yaşayan on milyonlarca insanız. Avrupalı kardeşlerimizle bağ kurmamız, dayanışma içinde olmamız ve ortak geleceğimizi birlikte inşa etmemiz gerekiyor” dedi. Zorlu zamanlardan geçildiğini belirten Soyer, son üç yılda İzmir’de orman yangını, pandemi, sel, kuraklık ve büyük bir depremle mücadele ettiklerini ve bu krizlerin dirençli bir şehir olmanın önemini bir kez daha hatırlattı.
Dirençli bir şehir olmanın ilkelerinin olduğunu dile getiren Başkan Soyer, “Birincisi birlik ve beraberliktir. İkinci ilke de yaşam hakkını en önemli öncelik olarak kabul etmektir. Sonuçta, yaşam hakkı olmadan diğer haklardan yararlanmak mümkün değildir. Ancak, küresel ısınma ve biyoçeşitlilik kayıpları ile pandemi, gıda güvenliği ve göç hayatımızı ciddi şekilde tehdit ediyor. Etkileri en çok en yoksul ve en savunmasız olanları vurdu. Avrupa ortaklığı içinde bu tehditlere karşı sınırsız bir şekilde mücadele etmek için daha uyumlu bir çaba inşa etmeliyiz. Yerel yönetimler, kentsel ve kırsal topluluklarla olan bağlantılarını kullanarak harekete geçme konusunda olağanüstü bir potansiyele sahip” diye konuştu. Türkiye ve AB ortaklığının daha dirençli bir toplum için önemine dikkat çeken Büyükşehir Başkanı, “AB-Türkiye ilişkisi içinde politika oluşturma ve uygulamada şehirlerin rollerine daha fazla önem vermeliyiz. Şehirlerimiz ve ilerici ailelerimiz arasındaki dayanışmayı artırmalıyız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Brüksel’de İzmir Evi açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kenti dünya kenti yapma vizyonu çerçevesinde Brüksel’deki İzmir Evi’nin açılışını yaptı. Başkan Soyer, İzmir Evleri ile hem kentin tanıtımına katkıda bulunmayı hem de ekonomik ve kültürel işbirlikleri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yeni açılan evle aynı zamanda Avrupa Birliği’nin idari başkenti olan Brüksel’de İzmir’in rolünün güçlendirilmesi hedefleniyor.