Ege Dekorasyonda stil önemlidir

Dekorasyonda stil önemlidir

26.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yaşamın her alanında olduğu gibi dekorasyon trendleri de her yıl değişiyor. Zaman zaman “faydacı” tasarımlar ön plana çıkarken, kimi zaman farklı renk tonlarının kullanıldığı, yaşamın daha da kaliteli hale getirildiği konseptler tercih ediliyor.

Dekorasyonda stil önemlidir

Dekorasyon ve mimarlık alanlarında sunduğu özgün proje ve uygulama hizmetleri ile beklentilerin ötesinde yaşam alanları sunan Shape Architecture & Interior Design’in Kurucu Ortağı mimar Meral Bağcı, 2011 yılı dekorasyon trendleri hakkında tüyoları paylaştı. Bağcı, önümüzdeki yılın sağlıklı yaşam düşüncesinden etkilendiğini belirterek, doğal yaşam ve organik ürünlerin dekorasyonda da ön planda olacağı bilgisini verdi.

Detayda çevre bilinci
Mimari ve iç mimari mekân tasarımları, ürün tasarımları, proje uygulamaları ve proje koordinatörlüğü çalışmaları uygulayan Shape Achitecture & Interior Design Kurucu Ortağı mimar Meral Bağcı, 2011 yılına ait dekorasyon trendlerini paylaştı. 2011 yılında trend yaratacak dekorasyon, iç dekorasyon trendleriyle ilgili bilgiler veren Bağcı, önümüzdeki yılda doğal malzemeler ve doku farklılıklarının bir arada kullanıldığı organik çözümler, amorf biçimler ve daha feminen detaylarla çevre bilincinin daha da önem kazanacağının altını çizdi.

Değişim ve dekorasyon
Yaşamdaki tüm değişimler dekorasyonu etkiler. Mimar Meral Bağcı modanın, müziğin, sinema ve televizyonun, teknolojinin kısacası sosyal hayattaki tüm gelişmelerin birbirini ve dekorasyonu etkilediğini belirtiyor. Bağcı, “Moda ile ev dekorasyonu arasındaki ortaklık, her iki sektörün de basit modellerine, dokularına, katmanlarına, süslemelerine ve renklerine olan meyilleri gösteriyor. Tüm bu unsurlar ve dahası aslında her iki sektörde de trenleri oluşturuyor; birbirleriyle etkileşiyor. Modada sürekli bir değişim, yenilenme durumundayken, dekorasyona asla sezonluk gözüyle bakamayız. Ofisin, evin, restoranın kısacası her mekanın bir ruhu, tarzı, stili vardır. Sahibinin kimliğine, yaşantısına uygun olmalıdır. Dekorasyonda moda değil, stil vardır. Trendler ile tarz birbirine karıştırılmamalır” dedi.

Duvar kağıdı, en ekonomik tercih
Neden duvar kağıdı? Çünkü duvar kağıdı, iyi korunarak uzun yıllar dayanıklı kalır. Vinyl (vinil) duvar kağıtları su geçirmez ve nemden etkilenmez. Duvar kağıdının uygulaması kolaydır, uygulama sırasında temizlik kolaylığı sağlar. Duvar kağıdını uygulaması kısa sürer, zamandan tasarruf edilir.
Duvar kağıtlarının dekorasyon çeşitliliği vardır. Modellerinin akustik ve ses emicilik özelliği vardır. Duvar kağıtları, uygulama sırası ve sonrasında koku yapmaz. Yırtılan veya bozulan yerini tamir etme olanağı vardır. Zengin desen ve renk seçenekleri vardır. Ev ve işyerlerinizin dekorasyonunda en ekonomik seçenektir. Ses ve ısı yalıtımı özelliği, avantaj sağlar.
Örtücü özelliği sayesinde duvarda oluşan çatlakları gizler. Uygulamada çevreyi kirletmez. Hazır üretilmiş bir malzeme olması nedeniyle kimyasal hiçbir salgısı yoktur. Yapıştırmada kullanılan tutkalla aynı özelliktedir. Kullanım süreci uzundur. Tozu alınarak ve silinerek bu süre daha da uzatılabilir.