Ege Deniz Festivali için kent hazır

Deniz Festivali için kent hazır

28.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi mart ayı olağan meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye’de ilk defa içinde kürek, sörf, yüzme, su topu, bayrak yarışı ve tüm deniz sporlarının var olduğu iki gün sürecek bir deniz festivali yapacaklarını açıkladı.

Deniz Festivali için kent hazır

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi mart ayı olağan meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye’de ilk defa içinde kürek, sörf, yüzme, su topu, bayrak yarışı ve tüm deniz sporlarının var olduğu iki gün sürecek bir deniz festivali yapacaklarını açıkladı. Bu yıl Güzelbahçe’de ilk kez temmuz ayında gerçekleşecek özel çalışmanın, şubelerinin en büyük projelerinden biri olduğunu ifade eden Öztürk şunları söyledi:
Sektör umutlu
“İzmir gibi bir kentin deniz festivalinin olmaması çok üzücü. Adeta bir karnavala dönüşeceğine inandığımız etkinlikte iki gün boyunca Açıksu Türkiye Yüzme Şampiyonası, kano ve kürek yarışları, su balesi, sutopu yarışları, yelken-rüzgar sörfü yarışları, optimist gösterisi, dragon, balık ekmek şenliği, konser gibi etkinlikler yapılacak.”
Bu aydan itibaren Kuşadası’na gelen kruvaziyer gemilerinin denizcilik sektörü temsilcileri olarak morallerini yükselttiğini söyleyen Öztürk, “24 yeni geminin dünya denizlerine ineceği 35 milyar dolarlık pazarda Türkiye markası yeniden yerini alacaktır. Mehmet Kutman’ın, Çinliler’in Pire Limanı ile kruvaziyere el atacaklarını, bu nedenle İstanbul Yenikapı Limanı’nın bir an önce yapılması gerektiğini açıklaması çok önemli. Elimizi çabuk tutarak Galataport Limanı ve Yenikapı Kruvaziyer Limanı projelerini tamamlamalı, Alsancak Limanı Kruvaziyer Terminali’nde gereken yatırımları gerçekleştirmeliyiz. Yapılacak bir kruvaziyer limanı, İzmir’e ve bölge limanlarına yeni seferler getirecektir” diye konuştu. l DHA