Ege Deplasman Fatihi

Deplasman Fatihi

16.03.2021 - 00:01 | Son Güncellenme:

Spor Toto 1. Lig’de Balıkesirspor’u 3-0’la geçen ve doğrudan Süper Lig vizesi almak için iddialı bir konuma gelen Altay, dış saha karnesiyle dikkat çekti. Gurbette oynadığı son 4 maçında hata yapmayan siyah beyazlılar, deplasmanda topladığı puanlarla zirvede yer aldı

Deplasman Fatihi

Spor Toto 1. Lig’de Giresunspor, Tuzlaspor ve Aydeniz Et Balıkesirspor triosundan 9 puan toplayan Altay, müthiş bir seri yakaladı. Son haftalardaki grafiğiyle tırmanışa geçen siyah beyazlılar, 47 puana ulaşarak ilk 2 için iddialı konuma geldi. Bir dönem Süper Lig’de en çok maç yapan takımlar arasında yer alan Altay, kadrosuna kattığı deneyimli isimlerle yeniden bu arenaya yükselmenin hesaplarını yapıyor. Öte yandan Altay, dış sahada topladığı puanlarla bu alanda lider durumda. 13 kez İzmir dışında maça çıkan siyah beyazlılar, 8 kez sahadan galip ayrılırken, 5 maçtan puansız ayrıldı. Topladığı 47 puanın 24’ünü deplasmanda kazanan Büyük Altay, gurbette oynadığı 4 karşılaşmada Eskişehirspor’u 5-0, Adana Demirspor’u ve Giresunspor’u 2-1 yendikten sonra Balıkesirspor önünde de hata yapmadı ve hanesine 3 puan yazdırdı. 18 yıldır hasretini duyduğu Süper Lig’e yükselme şansını iyice artırdı. 19 Mart Cuma günü Menemenspor’u ağırlayacak Altay, İzmir derbisi öncesi moral depoladı.

Haberin Devamı

Altay, Kappel’le güzel

Son haftaların yıldız ismi Kappel, Balıkesirspor maçında da fileleri havalandırarak 6. golüne imza attı. Geçtiğimiz hafta Tuzlaspor maçında da gol sevinci yaşayan 31 yaşındaki oyuncu, bu sezon ilk kez iki maç üst üste sevinç yaşadı. 2 kez de gol pası veren Hollandalı yıldız, sergilediği futbolla da alkış topladı. Siyah beyazlı ekibi çıkışa geçiren Teknik Direktör Osman Özköylü, takımın başında yer aldığı 6. maçında 4. galibiyetini alarak alkışı hak etti. Balıkesirspor galibiyeti sonrası oyuncularına teşekkür eden deneyimli teknik adam, “Zorlu bir maç olacağını biliyorduk. Sahada istediklerimizi yapan, topa sahip olan, kendi oyununu rakibe kabul ettiren bir Altay takımı vardı. Gelişim sürecimiz çok olumlu ilerliyor. Aynı sonuçları almak en büyük temennimiz” dedi.