Ege Deri Serbest Bölgesi ismini değiştirdi

Deri Serbest Bölgesi ismini değiştirdi

12.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Deri Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi (İDESBAŞ) kurumsal kimlik yenileme çalışmaları sonucunda şirket ismini İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (İZBAŞ) olarak değiştirdi.

Deri Serbest Bölgesi ismini değiştirdi

İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Bölge’nin deri serbest bölgesi olmaktan çıkıp farklı sektörlerin de bünyelerinde yer almaya başlaması ve yapılan kurumsal kimlik yenileme çalışmaları sonucunda bu değişikliğe gidildiğini söyledi. Sevimli, 2011’in ilk yarısında Bölge-ye 5 yeni ruhsatlandırma yapıldığını belirtti.

Sanal alemde EXPO lideri İzmir oldu
İzmir’in de resmi adaylığını açıkladığı EXPO 2020 Organizasyonu’na resmi ya da gayri resmi talip olan ülke ve şehirler sosyal paylaşım sitelerinde yerini almaya başladı. En çok katılımcı ise İzmir’de. Son güncellemelere göre en fazla katılımcısı ve sayfası bulunan aday ise İzmir oldu. Facebook’ta İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için 2 grup ve 6 sayfada bin 635 katılımcı bulunurken resmi diğer aday Ayutthaya’nın iki sayfasında 258 katılımcı yer aldı. EXPO 2020 USA adıyla açılan ABD grubunda ise 182 katılımcı yer alırken, ABD’lilerin tartışma odağı Houstan, Silikon Vadisi ve Minneapolis arasındaki adaylık seçimi oldu. Dubai, Cape Town ve Kopenhag da çok etkin olmasa da bilinen sosyal paylaşım ağlarında yerini aldı.