Ege Devletin, yanan binası soyuldu

Devletin, yanan binası soyuldu

09.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kemeraltı’ndaki İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun binası ağustos başında çıkan yangından sonra pazar günü hırsızlar tarafından yağmalandı

Devletin, yanan  binası soyuldu


Kemeraltı Çarşısı’nda geçen hafta yanan, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun bulunduğu bina, hırsızlar tarafından talan edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun bulunduğu, Kemeraltı Çarşısı 848 Sokaktaki 130 yıllık tarihi bina, geçen 1 Ağustos gecesi, elektrik kontağından çıkan yangında büyük hasar gördü.

Haberin Devamı


Bakan inceleme yapmıştı
Yangından kurtarılabilen az sayıdaki eşya, hasarın daha az olduğu zemin katta muhafaza altına alındı. Binanın yandığını duyunca aynı gün İzmir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yerinde incelemede bulundu, yetkililerden bilgi aldı, daha iyi bir bina yapılması sözü verdi. Ardından hırsızlık olaylarına karşı binanın dış demir kapısı, kimsenin girmemesi için zincirle bağlandı.
Geçen pazar gecesi ellerinde balyozlarla gelen hırsız ya da hırsızlar, zinciri kırarak içeri girdi. Tuvaletlerin muslukları, kapı tokmakları, masa ve sandalyeler çalındı. Hırsızlar bununla da yetinmedi, aynı binanın zemin katındaki Kemeraltı Esnaf Derneği’nin kapısını da balyozla kırdı. Ancak eşyalar başka bir depoya taşındığı için hırsızlar çalacak bir şey bulamadı.
Hırsızlığı duyan İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Tupluluğu Müdürü Tahsin Duru, yangın geçiren binaya geldi. Muslukların, kapı kollarının çalındığını görünce şaşırdı. “Artık yanmış binaları bile soyuyorlar” diyen Duru, daha sonra personeli ile birlikte geride kalan mutfak eşyalarını, oturma banklarını, çalınmaması için başka yere taşıttı. Bu arada işe yaramayacak birkaç eşyayı alması için binaya çağırılan gençlerle, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği üyeleri arasında tartışma yaşandı, olay yerine polis çağırıldı.

Haberin Devamı

Pencere ve kepenkler kaldı

Binadan hırsızlık yapılma olasılığını daha ilk günden gündeme getirdiklerini belirten Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Ceylan, “Hırsızlar bizim de kapımızı kırıp içeri girmişler, fakat biz eşyalarımızı bir depoya taşıdığımız için ucuz kurtulduk. Sıra pencere ve kepenklerine gelecektir” dedi.