Ege Doğa savaşçıları

Doğa savaşçıları

02.05.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Selçuk’ta halk, Çamlık Tren İstasyonu bölgesinde çam ağaçlarının kesilmesini durdurdu. Karşıyaka’da da park yapılacak alanda çınarların sökülmesi tepki çekti

Doğa savaşçıları

Selçuk’ta halk TCDD’ye ait Çamlık Tren İstasyonu bölgesinde çam ağaçlarının kesimine karşı tek yürek oldu. Karşıyaka’da da park yapılacak arazideki bazı çınar ağaçlarının sökülmesine tepki gösterildi. Efes Selçuk’ta TCDD’ye ait Çamlık Tren İstasyonu bölgesinde sabah saatlerinde bir doğa katliamı yaşandı. Katliamı haber alan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel ve Çamlık Köyü halkı bölgeye gitti, çam ağaçlarının kesimini durdurdu. Başkan Sengel, “Bu doğa hepimizin, bu doğa herhangi bir kuruma ait değil. Bu ağaçlar herhangi bir kurumun zatında değil. Tek bir dal parçasının bile gitmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Savcılığa gerekli şikayette bulunulduğunu kaydeden Sengel, “Yavaş nefes almamızı istemiyorlar, yavaş yavaş ölmemizi istiyorlar. Bu gidişata dur demek için elimizden geleni de yapacağız” diye konuştu.

Karşıyaka Mavişehir’de de park yapılacak arazideki bazı çınar ağaçlarının sökülmesi tepki çekti. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinin eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fahrettin Macit, yapılanın yanlış olduğunu gerekirse suç duyurusunda bulunacağını, bir an önce söküm çalışmalarının durdurulması gerektiğini belirtti, “Üç gündür burada bir cinayet işleniyor. Bitki cinayeti bu. Sökülen en az 40 ağaç var. Sökülmeyen bazıları da devrildi. Bu katliam artık durdurulsun. Savcılığa şikayette bulunacağım” dedi.