Ege Dostluk ve İzmir kazansın!

Dostluk ve İzmir kazansın!

26.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi’nin duayen yazarlarından Bilal Meşe, TFF 1. Lig’de Play Off finaline kalan iki İzmir ekibinin büyük buluşmasını kaleme aldı. İzmir ekiplerini mercek altına alan Meşe, Altay’ın deneyimli Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu’nun zorlu 90 dakika öncesi görüşlerini aktardı

Dostluk ve İzmir kazansın

Finali nasıl görüyorsunuz?

Haberin Devamı

Altınordu’nun ilk şampiyonluğunda yaşamıştık... Ancak bunu ilk kez yaşıyorum. Yedi yıldır buradayım.

Bu sezon çok emek verdik, buraya kadar geldik. Final çok farklı bir ortam, ligin hikayesi ise başka..

Takımıma güveniyorum. Sonuçta karşımızda deneyimli, yetenekli ve gerçek bu yılın gol kralı var. Bireysel anlamda kolay değil, tabi ki kazanmak istiyoruz. İki İzmir takımının finalde karşı karşıya gelmesi de çok anlamlı ve de güzel... İki güzide ve de köklü takımın mücadelesi olacak. Süper Lig’e bizim de çıkma şansımız vardı, olmadı. Play Off yaşadık, finale çıktık. Şimdi rakiplerimize bakıyorum, yabancı oyuncuları var, biz ise tamamen Türk ve genç oyuncularla yolumuza devam ediyor. Kaldı ki yıllardır altyapımızdan çıkan oyuncularla yola devam ettik. Bu sezon dışardan tecrübeli oyuncularla takımı takviye ettik. Bu maç da kolay değil, Samsunspor ligin en iyi takımlarından biriydi. Onları elemeyi başardık. Bize moral ve motivasyon olarak iyi yansımalar yaptı. Finali de kazanmak istiyoruz, Süper Lig’e çıkmak en büyük hedefimiz.

Haberin Devamı

Elbette karşımızda çok değerli büyük başarılara imza atmış Mustafa Hocamız var. Mustafa Hocamız Türk futboluna çok değer katmış bir isimdir. Biz de Altınordu olarak Süper Lig’e çıkmak istiyoruz.

Hangi takım ağır basıyor?

Final nerede olursa olsun finaldir. Hem altay hem de Altınordu hak ederek finale geldiler. Futbola başladığım zaman bugünkü adıyla Süper Lig’de 5 tane İzmir takımı vardı. Yıllar sonra ya hiç olmadı ya da bir tane oldu.

Dolayısıyla bu kent için bu sayı gerçekten çok az.

Şöyle yani, iki tane İzmir takımının finalinde, bir tarafta enerjik oyun tarzıyla hak ettiği bir yere geldi Altınordu.

Son zamanlarda kendi altyapısından yetiştirdiği gençlerin arasına son bir iki yıldır bir de dışardan tecrübeli oyuncular ekledi kadrosuna.

Altay, ayrıldığımdan bu yana çok yakından takip ettiğim bir takımdır. Bu takımın direkt olarak şampiyonluk kutlamalarına gitmem gerekirdi. Normal ligi ilk ikide bitirecek bir potansiyeli vardı Altay’ın. Fakat inişli çıkışlı bır grafik gösterdi.

Haberin Devamı

Biz geçmişe bakmıyoruz, bugün oynayacağımız İzmir’in güzide takımlarının final maçı var. Neticede önümüzdeki sezon İzmir iki takımla temsil edilecek. Göztepi’nin yanında kim olacak, hangi takım olacak?

Tabi ki hayatımda en büyük dileğim benim takımımın olması. Yani dile kolay 109 yıla yaklaşan Altay’ın tarihinde en fazla forma giyen futbolcuyum, en fazla kaptanlık yapan oyuncuyum, bu kolay bir başarı değildir. Bütün gençliğim boyunca baba ocağında 15 yılım geçmiş. Altay’da ise 18 yılım geçmiş.

Allah bana birçok başarı yaşattı, gerek yurt içinde gerek yurt dışında.

Çok güzide camialarda görev yaptım. Milli takımlarda...

Ama bu başka bir şey, tabi ki heyecanlıyım. 

Allah bana ve camiaya bugünü yaşatsın.

Her kulübe giderken hesap kitap yapılır. Ancak ben Altay’a gelirken hiç hesap kitap yapmadım.Para almıyorum ki, zaten onlar da bana para teklif etmediler, etselerdi gitmezdim. İnşallah bugün dostluk ve İzmir kazanır.

Gözler İstanbul’da olacak

TFF 1. Lig’de Play Off finaline kalan iki İzmir ekibinden tarihinde 1. Lig’de ilk kez Play Off’a kalıp yarı finalde evinde 1-0 mağlup ettiği Yılport Samsunspor’la deplasmanda 2-2 berabere kalarak finale yükselen Altınordu ve flaş transferler yapıp normal sezonu 63 puanla 5. sırada bitiren Altay, bugün Süper Lig’e yükselen son takım olmak için kozlarını paylaşacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak müsabaka saat 20.00’de başlayacak ve karşılaşmada hakem Cüneyt Çakır görev yapacak. Finalde tüm İzmir’in gözü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda olacak. Koronavirüs pandemisine uygulanan önlemler nedeniyle taraftarlar toplu olarak takımlarını finalde destekleyemeyecek. Siyasiler, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yönetimler dışında kulüplerin akredite edeceği az sayıda kişinin finali statta izlemesi bekleniyor. Altaylılar, finali izlemek için kişi başı 2 bin liraya özel uçak kaldıracak. Takımların maç sonu İzmir’e dönüş programları ise açıklanmadı.