Ege DP’den ‘nabza göre şerbet

DP’den ‘nabza göre şerbet

19.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Demokrat Parti (DP) İzmir’de seçim kazanabilmek için seçmenin yaşını, mesleğini, nerede doğduğunu, eğitim durumunu araştırıyor. İkna yöntemlerini ve stratejisini bu bilgilere göre kuracak olan demokratlar, “Boş propaganda yok” diyor.

DP’den ‘nabza göre şerbet

DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı yöntemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde de kullandığını ve kazandığını söyledi. İzmir’de yerel seçim çalışmalarına başlayan DP, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) seçmenlerin yaş, meslek, doğum yeri ve eğitim durumunu gösteren araştırma sonuçlarını istedi. Bu raporlarla harekete geçen parti yönetimi, her sandığa bir sorumlu atadı. Her sandık görevlisi, seçmenlerinin bu özelliklerini analiz ederek, strateji geliştirecek ona uygun ikna yöntemi kullanacak.


Erdoğan’ın izinde

DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, “Seçimde Alsancak Kültür Mahallesi’nde farklı, Karabağlar Peker Mahallesi’nde farklı propaganda yapacağız. Boş propaganda yapmayacağız. Memurların fazla olduğu bir ilçe ile öğrencilerin yoğun yaşadığı ilçede söylemlerimiz farklı olacak. Erzurumlular’ın fazla olduğu ilçenin belediye başkan adayı belki Erzurumlu olacak. Her sandıkta ortalama 250 seçmen var. Analiz raporlarını titizlikle hazırlıyoruz. Bunun yüzde 60’ını bile uygulasak bizi başarıya götürür. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini böyle kazandı” dedi.