Ege Edebiyat dünyası İzmir’de

Edebiyat dünyası İzmir’de

16.05.2018 - 23:55 | Son Güncellenme:

Yarın başlayacak İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali’nde 9 ayrı ülkeden şair ve yazarlar edebiyatseverlerle 27 Mayıs’a kadar buluşacak

Edebiyat dünyası İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali’, 18-27 Mayıs günleri arasında Kültürpark’ta yapılacak. ‘Edebiyat Güzelleştirir’ temalı festivale Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtasından 9 ayrı ülkenin şair ve yazarları katılacak. Direktörlüğünü Haydar Ergülen’in üstlendiği festivalde Türkiye’den ve farklı ülkelerden katılımcılar, İzmirli edebiyatseverlerle panellerde, söyleşilerde, okumalarda, dinletilerde ve atölyelerde bir araya gelecek, tiyatro ve dinleri gibi etkinliklerin yanı sıra Hüsnü Arkan’da konser verecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli şair ve yazarlarını İzmirlilerle bir araya getiren festivalin bu yılki onur konuğu, yazar Hasan Ali Toptaş olacak.

Masal ve şiir kürsüsü

Toptaş, 18 Mayıs’taki açılışta ve 19 Mayıs’taki söyleşide okurlarıyla buluşacak. Her yıl çok sayıda yabancı yazar ve şairi de konuk eden Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali’nde bu yıl ABD, Çin, Tunus, Romanya, İtalya, Finlandiya, Almanya ve Belçika’dan konuklar yer alacak. Baharı edebiyatla karşılamak isteyen İzmirli edebiyatseverlere zengin bir program sunan İzmir Edebiyat Festivali, bu yıl bir ilke de sahne olacak. Kültürpark’ta kurulacak olan Masal Kürsüsü ve Şiir Kürsüsü ile masallarını ya da şiirlerini izleyicilerle paylaşmak isteyenlere söz verilecek.