Ege EGE-KOOP’A ‘öncü’ danışman

EGE-KOOP’A ‘öncü’ danışman

11.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’e ilk uydu kentleri kurarak öncülük yapan Özfatura, konut devi EGE-KOOP’a tecrübesiyle kentsel dönüşümde destek olacak

EGE-KOOP’A ‘öncü’ danışman

Yaklaşık 10 yıl boyunca, 1984-1989 ile 1994-1999 dönemleri olmak üzere kente ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’ olarak önemli hizmetlerde bulunan Dr. Burhan Özfatura, EGE-KOOP’un ‘Finans ve Strateji Uzmanı’ olarak görev yapıyor.
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Ege-Koop’un kuruluşundan bugünlere gelmesinde çok büyük desteği olan Sayın Burhan Özfatura’nın, 1984’de 9 bin 448 konutluk Egekent 1 projemizin arsasının alınmasından, tüm alt yapı imalatlarının yapılmasına, kısa sürelerde konutların bitirilmesi için kredi akışının sağlanmasına kadar birçok hizmette rolü çok büyüktür. 11 projemizde her konuda desteğini esirgememiştir. Değerli Onursal Başkanımızın bundan böyle Finans ve Strateji Danışmanı olarak aramıza katılması çok büyük bir inceliği taşımakla beraber bize büyük bir güç katacaktır.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uydu kentler yarattı

Burhan Özfatura belediye başkanlığı yaptığı süreçlerde özellikle, uydu kentler oluşturmasıyla tanınıyor. Özfatura, Evka ve Egekent alanlarını İzmir’e kazandırdı.

Kentsel dönüşüm ofisi kuruldu

Hükümet tarafından çalışmaları başlatılan ve İzmir’de de 21 ilçede gerçekleştirileceği belirtilen kentsel dönüşüm projelerinde özellikle Burhan Özfatura’nın deneyimlerinden yararlanılacak. Bunun için kentsel dönüşüm ofisi kuran EGE-KOOP bu projelerde aktif görev almayı planlıyor.