Ege EİB üyesi firmalar gurur yaşattı

EİB üyesi firmalar gurur yaşattı

22.09.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 1000 ihracatçı listesinde Ege Bölgesi’nden 157 firma yer aldı.

EİB üyesi firmalar gurur yaşattı

38 ödülün 11’i Egeli firmaların oldu. Ege İhracatçı Birlikleri’nden yapılan açıklamaya göre Vestel Ticaret A.Ş. Ege Bölgesi’nde en çok ihracat yapan firma olurken, Türkiye listesine dördüncü sıradan girdi. Uçak Kardeşler Gıda Ser. Ulus. Nak. Plas. San. ve Tic. Ltd. Şti. ihracat şampiyonluklarını dörtledi. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği üyesi S.S. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Zeytin ve zeytinyağı sektörünün ihracat şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

2022 hedefi 35 milyar

Ege Bölgesi’nin güçlü konumunu koruduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Ege Bölgesi’nden yapılan aylık ihracatımız 2021 yılında 2,5 milyar dolar bandına oturdu. 2021 yılı sonunda 30 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağımıza inanıyoruz. 2022 yılında 35 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek için sürdürülebilirlik, inovasyon, Ar-Ge, Tasarım ve dijitalleşme öncelikli çalışma konularımız olacak” dedi.

Pergamon Status Dış Tic. A.Ş. İzmir merkezli firmalar arasında 698 milyon dolarlık ihracatla birinci oldu. Başak Metal Tic. ve San. A.Ş. 2020 yılında 389 milyon dolar dövizi Türkiye’ye kazandırırken Denizlili firmalar arasında birinci oldu. KLC Gıda Ürünleri İth. İhr. ve Tic. A.Ş. 2020 yılında gerçekleştirdiği 199 milyon dolarlık ihracatla Muğla’nın da ihracat şampiyonu olarak kayıtlara geçti. 2020 yılında Türkiye’ye 56 milyon dolar döviz kazandıran BALTA Orıent Tekstil San.ve Tic. A.Ş. ilk 1000 ihracatçı listesinde Uşak’ı temsil etme başarısı gösterdi. Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 84 milyon dolarlık ihracat performansıyla Balıkesirli firmalar arasında lider oldu.