Ege El emeği ürünleri çocukların umudu

El emeği ürünleri çocukların umudu

10.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

4 yıllık kanser tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Ceylin Kubalı, yaptığı el işi ürünlerden elde ettiği gelirle hasta çocukların ücretsiz kaldığı evi onardı

El emeği ürünleri çocukların umudu

İzmir’de 4 yıllık kanser tedavisinden galip çıkan 17 yaşındaki Ceylin Kubalı, yaptığı el işi ürünlerden elde ettiği gelirle Bornova kanser hastası çocuk ve ailelerinin kaldığı evin tadilatını sağladı. 13 yaşında beyninde tümör tespit edildiğini, sağlığını kazandıktan sonra kendisiyle aynı kaderi paylaşan çocukları yalnız bırakmamak için söz verdiğimi belirtti. Olumlu örnek olmanın kendisini mutlu ettiğini dile getiren Kubalı, “Hasta kardeşlerime destek olmaya devam edeceğim. Bu amaçla evimde yaptığım eşyaları internetten sattım. İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği’ne ait evin onarılmasını sağladım. Beni en zor günlerimde yalnız bırakmayan dernek başkanımız Sevil Ozan ve aileme çok teşekkür ederim” dedi.
Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Sevil Ozan da, “Evimizi yeniden yaptık. Tadilatının giderlerini bağışçılarımızla karşıladık. En büyük katkıyı Ceylin verdi. Evimizin onarım bedeli 85 bin lira tutuyordu. Bu bedelin yüzde 85’i onun eliyle yaptığı ve sosyal medyadan satışa sunduğu eşyalardan elde ettiği gelirle oldu. O aslında bize her konuda örnek oluyor” diye konuştu.