Ege Engelli çocuklarla ailelerinden çağrı

Engelli çocuklarla ailelerinden çağrı

29.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Spastik engelli çocukların eğitim gördüğü Balçova’daki merkezin okul kısmı ve yatılı bölümü tamamlandı. Mali ve bürokratik engeller nedeniyle açılamıyor. Tek umut kent yöneticileri...

Engelli çocuklarla  ailelerinden çağrı

İzmir Balçova’daki Salih Dede Spastik Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, kentte engelliler için yatılı konaklama olanağı da sağlayan tek merkez... Burada halen, hastalara gün boyu eğitim, fizik tedavi ve psikolojik destek veriliyor. Başta Ege Perakendeciler Derneği (EGEPERDER) ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Vakfı olmak üzere İzmirli hayırseverler destek oldu, okul kısmının ve yatılı bölümlerinin yapımı da tamamlandı. Ancak mali yetersizlik ve bürokratik sorunlar nedeniyle faaliyete geçilemiyor. İTO Vakfı Başkanı, aynı zamanda spastik engelli çocuk annesi Meliha Alpat, merkezi ayakta tutmaya çalıştıklarını, yerel yönetimlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söylüyor. Çocuklara tam gün eğitim olanağı sağlamak ve yatılı bölümü hayata geçirmek için mali kaynaklarının yetersiz olduğunu dile getiren Alpat, “Yardım bekliyoruz” diyor.

Destek bekliyorlar
Engelli çocukları, evlerinden araçlarla aldıklarını, olanakları yeterli olmayanların masraflarının vakıfça karşılandığını ifade eden Alpat, şöyle devam ediyor: “Ruhsat alabilmek için daha fazla çalışan istihdam etmek zorundayız. Ancak vakfın, devletten gelen kaynakla masraf arasındaki farkı kapatması mümkün değil. Bir anneye, ’Çocuğunun ödeneğinde kısıtlama oldu. Daha seyrek getir’ ya da ‘Artık gelme’ denebilir mi?”
EGEPERDER Başkanı Vahdet Sarıkaya da, merkeze bu ay gelen bin TL’lik su faturası bedelinin alınmamasının bile bir katkı olacağını ifade ediyor. Velilerse, “Burası yuvamız. Yatılı bölümün de açılmasını istiyoruz. Yetkililerden destek bekliyoruz” diyor.